Авторизация

За яких интеллектов лікарня зобовʼязана повернути пацієнтам витрачені кошти?

За яких интеллектов лікарня зобовʼязана повернути пацієнтам витрачені кошти?
Міністерство охорони здоров’я продовжує інспектувати медичні заклади, які уклали контракти з Національною службою здоровʼя за Програмою медичних гарантій. Саме цільове використання коштів допомагає лікарням не лише забезпечувати якісну медичну допомогу, а і покращувати умови перебування пацієнтів у медзакладах. Керівництво лікарень має раціонально розподіляти кошти від НСЗУ, спрямовуючи левову частку на виплату заробітних плат медикам, закупівлю ліків та покращення умов перебування пацієнтів. Про це зауважив перший заступник міністра охорони здоровʼя Сергій Дубров під час робочого візиту до медичних закладів Запорізької області.
«Вже вкотре ми приїжджаємо до лікарень та бачимо відремонтовані та новенькі адміністративні поверхи та кабінети керівників закладів, у той час, як палати, де знаходяться пацієнти, часто перебувають у незадовільному стані. Кожен керівник лікарні має у першу чергу думати про комфорт пацієнтів, а потім ремонтувати власний кабінет. Коли у відділенні лікарні душ не працює 4 дні, а керівник закладу не вживає жодних заходів щодо забезпечення базових потреб пацієнта, виникає питання щодо адекватності менеджменту такого закладу», – повідомив Сергій Дубров під час візиту до Запорізької обласної клінічної лікарні.
У КНП «Запорізька міська клінічна лікарня 5», спілкуючись з пацієнтами, зʼясували, що лікарі часто змушують пацієнтів самостійно купувати препарати, в тому числі ті, у яких відсутня доказова база щодо ефективності застосування, так звані «фуфломіцини». Керівництво лікарні отримало вказівки щодо повернення коштів пацієнтам, які витратили власні гроші для купівлі таких препаратів, оскільки всі витрати, повʼязані з лікуванням пацієнта в стаціонарних умовах, повністю покриваються пакетами Програми медичних гарантій.
Слід зазначити, що деякі заклади витрачають на такі «препарати» до 30% від загального бюджету лікарні. Користь від їхнього вживання для пацієнта – нульова, вони абсолютно не ефективні для лікування хвороби чи полегшення її симптомів. Часто пацієнти купують їх власним коштом, адже вони відсутні у Національному переліку лікарських засобів та затверджених МОЗ протоколах лікування.
Сергій Дубров нагадав, що пакети Програми медичних гарантій покривають необхідну діагностику, лікування та лікарські засоби для пацієнта. Тому якщо лікар вимагає у вас кошти – скаржтеся керівнику медзакладу або НСЗУ на «гарячу лінію» 16-77.
З керівництвом лікарень також обговорили необхідність покращення співпраці з військовою системою медичної допомоги та розширення кількості ліжок для потреб військових пацієнтів. Особливо це стосується відділень реабілітаційної допомоги.
Відмічається, що раніше Міністерство охорони здоров’я ініціювало низку нарад з керівниками медичних закладів, законтрактованих НСЗУ за пакетом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті». У разі виявлення неналежної роботи, відсутності препаратів для тромболітичної терапії та зловживань з маршрутами пацієнта, МОЗ рекомендуватиме обласним адміністраціям приймати кадрові рішення.



Также интересно посмотреть:


Завдяки програмі “Доступні ліки” українці з ризиком інсульту можуть отримувати ліки безоплатно або з незначн …" >Як отримати ліки для профілактики інсультів безоплатно?
Реабілітація після інсульту – надзвичайно складний та довготривалий процес. Його ефективність, інтенсивність і три …" >МОЗ: особливості реабілітації пацієнтів після інсульту
У Вінниці лікарі зафіксували спалах гепатиту A – кількість хворих вже рухається до сотні. Наразі відповідні органи …" >Очільник МОЗ назвав ймовірну причину спалаху гепатиту А у Вінниці
МОЗ продовжує працювати над виконанням рішення Ради національної безпеки й оборони України щодо військово-лікарської екс …" >Проходження військово-лікарської комісії буде пришвидшено: деталі
Лікарні забезпечуватимуть генераторами не лише великої, а й малої потужності, що дасть змогу за необхідності під'єдн …" >Очільник МОЗ розповів чи будуть лікарні забезпечуватимуться генераторами



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

27 Октября
80
Тайская косметика: Восточная тайна красоты теперь в Украине
in
Косметология

18 Октября
123
Когда ставится коронка, а когда имплант?
in
Стоматология

18 Октября
107
Бородавки или папилломы — в чем разница и как отличить
in
Дерматология

12 Октября
101
Як зміцнити імунітет
in
Здоровый образ жизни

10 Октября
117
Печія у вагітних: що робити?
in
Беременность. ЭКО
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

01 Ноября, 2023
17
Карбункул: основні симптоми інфекції шкіри
in
Дерматовенерология

01 Ноября, 2023
19
Які симптоми вказуватимуть на хронічну хворобу нирок?
in
Урология

30 Октября, 2023
40
Стегнова грижа: основні симптоми та методи лікування
in
Хирургия

29 Октября, 2023
46
Бактеріальна пневмонія: основні симптоми та методи лікування
in
Пульмонология

28 Октября, 2023
49
Діабетична дермопатія: основні симптоми ураження шкіри при цукровому діабеті
in
Дерматовенерология
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

01 Ноября, 2023
20
За яких умов лікарня зобовʼязана повернути пацієнтам витрачені кошти?

01 Ноября, 2023
20
Як отримати ліки для профілактики інсультів безоплатно?

30 Октября, 2023
125
МОЗ: особливості реабілітації пацієнтів після інсульту

29 Октября, 2023
178
Очільник МОЗ назвав ймовірну причину спалаху гепатиту А у Вінниці

28 Октября, 2023
230
Проходження військово-лікарської комісії буде пришвидшено: деталі
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

19 Октября, 2023
208
Конференція “Дієтичні добавки: стратегії розвитку”
in
Мероприятия

12 Октября, 2023
207
Конференція у форматі круглого столу ФармаHR
in
Мероприятия

03 Октября, 2023
541
З 4 по 6 жовтня 2023 р. в м. Києві відбудеться Київський міжнародний конгрес медичного та оздоровчого туризму
in
Мероприятия

28 Сентября, 2023
294
XXI Міжнародна виставка «Дентал-Україна» та Стоматологічний Форум 2023
in
Мероприятия

26 Сентября, 2023
253
21 вересня у Києві відбулася конференція “Практичні аспекти фармаконагляду в Україні”
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?