Авторизация

Зеленський підписав закони про розширення переліку медзакладів, при яких створюють ВЛК

Зеленський підписав закони про розширення переліку медзакладів, при яких створюють ВЛК

Президент України Володимир Зеленський підписав закони про розширення переліку державних і комунальних закладів охорони здоров'я, при яких створюють військово-лікарські комісії (ВЛК), і про вдосконалення процедури оформлення документів і лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану.



Як зазначено в картках відповідних законопроєктів №9154 і №9158, розміщених на сайті Верховної Ради, ці документи були повернуті до парламенту з підписом глави держави 26 травня.



Згідно із законопроєктом №9154, військово-лікарські комісії утворюються при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки і закладах охорони здоров'я, сектору безпеки і оборони, зокрема, Міністерства оборони України, Служби безпеки, інших органів сектору безпеки і оборони.



"Військово-лікарські комісії також можуть створюватися при державних і комунальних закладах охорони здоров'я", - йдеться в документі.



До ухвалення цього закону такі комісії можуть створюватися тільки при закладах охорони здоров'я Міноборони, СБУ та інших військових формувань, а також Державної служби захисту інформації.



Законопроєкт №9158 передбачає удосконалення питань оформлення військовослужбовцем довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) і за результатами проведення відповідного розслідування (службового або спеціального), і без нього.



Водночас, згідно із законодавчою ініціативою, може бути вдосконалено процес оформлення та направлення медичних документів між військовими частинами та закладами охорони здоров'я.



Очікується, що це сприятиме розв'язанню проблеми черг і зайвої бюрократії під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).



Обидва закони набувають чинності наступного дня після опублікування їх тексту в парламентській газеті "Голос України".


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка