Авторизация

ДП МЗУ отримало міжнародний сертифікат за антикорупційним стандартом

ДП МЗУ отримало міжнародний сертифікат за антикорупційним стандартом

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) першим у закупівельній сфері України отримало міжнародний сертифікат антикорупційного стандарту ISO 37001:2016.



Як повідомляється в пресрелізі ДП, виданий Міжнародною організацією зі стандартизації сертифікат визначає якість антикорупційних політик та практик, які діють у МЗУ.



Наразі, за даними цієї організації, в Україні лише дві установи мають такий сертифікат. У світі такий сертифікат мають лише 20 організацій, які працюють у медичній сфері.



"Процес перевірки заявника досить тривалий і передбачає обов'язковий глибокий аудит внутрішніх бізнес-процесів. У разі МЗУ перевірка тривала більше року, а розробка всіх необхідних політик і процедур їх впровадження розпочалася ще наприкінці 2019 року", - наголосили в МЗУ.



Щоб отримати сертифікацію за ISO 37001:2016, установа має відповідати великій кількості критеріїв. Зокрема, мати напрацьовану систему протидії корупції, співпрацювати лише з перевіреними партнерами, регулярно проводити перевірки та навчання для співробітників, мати систему захисту викривачів.



"МЗУ сповідує принцип нульової толерантності до корупції в усіх аспектах своєї діяльності. Ми пишаємося нашою репутацією, адже за чотири роки роботи МЗУ не було зафіксовано жодного корупційного кейсу", - процитовано в пресрелізі слова заступника гендиректора МЗУ з антикорупційної роботи та комплаєнсу Дмитра Бігунця.



ДП МЗУ – національне агентство, що забезпечує функціонування ефективної та економної щодо коштів платників податків системи медичного постачання в Україні.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка