Авторизация

Новий варіант коронавірусу зафіксовано в Канаді

Новий варіант коронавірусу зафіксовано в Канаді

Науковці Університету Торонто виявили новий варіант SARS-CoV-2 у білохвостого оленя в провінції Онтаріо, який дуже відрізняється від уханського, і підтвердили випадок передачі вірусу від оленя до людини, йдеться в повідомленні університету.



"Новий варіант є нащадком старішого батьківського вірусу B.1 і має 76 мутацій порівняно з предковим (уханським - ІФ) штамом SARS-CoV-2. Для порівняння: варіанти альфа, бета і дельта мали від 24 до 31 мутації, тоді як варіант Omicron BA.5, що домінує нині, має 105 мутацій", - йдеться в повідомленні.



Зазначено, що хоча новий варіант мав кілька мутацій у своєму спайковому білку, він усе одно був розпізнаний та ефективно нейтралізований зразками крові людей, які одужали від COVID-19 або отримали дві чи три дози вакцини.



Дослідники також порівняли генетичну послідовність нового варіанта з тими, що були виявлені у людей приблизно в цей же час в Онтаріо.



"Дивно, але науковці ідентифікували одну послідовність, яка точно відповідала варіанту від білохвістого оленя, припускаючи, що вірус принаймні один раз потрапив назад в організм людини", - йдеться в повідомленні.



Зазначено, що Агентство охорони здоров'я Канади випустило нові рекомендації щодо зниження ризику для мисливців та інших людей, які взаємодіють із дикою природою.



"До них належить носіння відповідних засобів індивідуального захисту під час поводження з тушею, обробка туш на відкритому повітрі або в добре провітрюваних приміщеннях і приготування м'яса за температури 74°C для знищення будь-яких паразитів, вірусів або бактерій", - йдеться в публікації.



Як повідомлялося, раніше коронавірус було виявлено під час кількох досліджень у білохвостих оленів у США, було висловлено припущення, що популяції цих тварин можуть стати резервуаром для SARS-CoV-2.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка