Авторизация

Затвердження стандарту підготовки магістра за спеціальністю «Фармація, промислова фармація»: деталі

Затвердження стандарту підготовки магістра за спеціальністю «Фармація, промислова фармація»: деталі
Міністерство освіти й науки затвердило стандарт вищої освіти магістерського рівня за спеціальністю 226 «Фармація, промислова фармація». Розроблення й ухвалення цього стандарту було тривалим і складним процесом.
Міністерство охорони здоров’я докладало зусиль для узгодження всіх позицій та виходу на фінальний варіант проєкту стандарту. Ця робота проводилася передусім на рівні провідних фахівців у галузі фармації — освітян, представників професійних асоціацій та роботодавців, членів Робочої групи МОЗ, Науково-методичної підкомісії 226 «Фармація, промислова фармація» Науково-методичної ради МОН, Галузевої експертної ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
Затверджений стандарт має низку особливостей. Зокрема, передбачені дві спеціалізації: 226.01 «Фармація» та 226.02 «Промислова фармація.
Підготовка може здійснюватися за очною (денною, вечірньою) та дистанційною формами навчання для всіх спеціалізацій. Водночас заочна форма навчання за спеціалізацією «Фармація» дозволяється тільки на основі здобутого освітнього ступеня фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра. Для спеціалізації «Промислова фармація» дозволяється дуальна форма навчання.
Окрім того, для спеціалізації «Фармація» встановлено такі професійні кваліфікації: «фармацевт», «клінічний фармацевт», «фармацевт-косметолог».
Обсяг кредитів європейської кредитно-трансферної накопичувальної системи (ЄКТС), необхідний для здобуття ступеня магістра, становить 300 кредитів для освітньо-професійної програми та 360 кредитів — для освітньо-наукової програми.
Також стандарт містить перелік обов’язкових загальних та спеціальних (спільних, за спеціалізаціями, додатково для освітньо-наукової програми) компетентностей випускника та очікувані результати навчання.
Передбачено, що атестація випускників здійснюється у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) та захисту кваліфікаційної роботи.
Окрім цього, вимоги до організації освітнього процесу регулюються вимогами щодо особливостей ліцензування освітніх програм для регульованих професій.
Академічними правами випускників є подальше здобуття ступеня доктора філософії та додаткових кваліфікацій у системі освіти дорослих, зокрема, для випускників за спеціалізацією «Фармація»: проходження інтернатури та вторинної спеціалізації за фармацевтичними спеціальностями.
Затверджений стандарт набуває чинності з 2023/2024 навчального року. До того часу всі заклади вищої освіти, що здійснюють підготовку магістрів за спеціальністю 226 «Фармація, промислова фармація», мають привести свої освітні програми у відповідність до стандарту.



Также интересно посмотреть:


Сьогодні, 12 листопада відзначається Всесвітній День боротьби з пневмонією, тож НСЗУ розповідає про лікування цього захв …" >Особливості безоплатного лікування пневмонії у Програмі медичних гарантій
В Україні упродовж цього року 96 дитячих лікарень отримали від Національної служби здоров'я понад 6,5 млрд грн за Пр …" >Дитячі лікарні повинні посилити власну спроможність: коментарі очільника МОЗ
МОЗ спільно з Мінветеранів на робочій зустрічі обговорили питання надання медичної та реабілітаційної допомоги як складо …" >Які медичні послуги будуть доступними для ветеранів?
Бюджет 2023 року – це бюджет країни, яка воює і 90% коштів йдуть саме на оборону. Лише 10% – це інші витрати …" >Чи вистачить коштів для медиків наступного року? Деталі прийнятого бюджету
Національна служба здоров’я України розпочинає укладати договори за напрямком первинної медичної допомоги. Оголоше …" >НСЗУ: початок укладання договорів за напрямком первинної медичної допомоги



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

04 Ноября
130
Как организовать купание новорожденного
in
Здоровье ребенка

01 Ноября
162
Близорукость – приговор или нет
in
Диагностика и лечение

27 Октября
215
Боремся с жаром у ребёнка: режим питания
in
Здоровье ребенка

18 Октября
246
Где выгодно покупать современное медоборудование в Украине?
in
Медтехника

13 Октября
280
Эрозия эмали зубов: почему так происходит?
in
Стоматология
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

13 Ноября, 2022
47
Основні симптоми розвитку пухлини сальника
in
Онкология

12 Ноября, 2022
66
Гіперплазія передміхурової залози: основні симптоми та методи лікування
in
Андрология

11 Ноября, 2022
76
Як цукровий діабет впливає на сон?
in
Эндокринология

10 Ноября, 2022
112
Ендометріоїдна кіста: основні симптоми новоутворення
in
Акушерство, гинекология

09 Ноября, 2022
89
Септичний артрит: основні симптоми ураження суглобів
in
Терапия
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

13 Ноября, 2022
54
Затвердження стандарту підготовки магістра за спеціальністю «Фармація, промислова фармація»: деталі

12 Ноября, 2022
135
Особливості безоплатного лікування пневмонії у Програмі медичних гарантій

11 Ноября, 2022
165
Дитячі лікарні повинні посилити власну спроможність: коментарі очільника МОЗ

10 Ноября, 2022
205
Які медичні послуги будуть доступними для ветеранів?

08 Ноября, 2022
263
Чи вистачить коштів для медиків наступного року? Деталі прийнятого бюджету
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

29 Сентября, 2022
343
Грантовий конкурс для громад "Сади для Перемоги"
in
Мероприятия

19 Сентября, 2022
545
24 листопада в Pochayna Event Hall відбудеться міжнародний форум, Esthetic Beauty Forum
in
Мероприятия

13 Сентября, 2022
357
Запрошуємо відвідати спеціалізовану виставку Здоров'я і довголіття-2022 з 27 по 30 вересня 2022 року у Київському Палаці спорту
in
Мероприятия

08 Сентября, 2022
585
XX міжнародна стоматологічна виставка «Дентал-Україна» та XX міжнародний стоматологічний Форум 26-28 жовтня 2022 року, Львівський палац мистецтв
in
Мероприятия

31 Января, 2022
1197
Приглашаем посетить выставку Здоровье и долголетие-2022 14-16 апреля 2022 года в Киевском Доме КИНО
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка