Авторизация

Дитячі лікарні повинні посилити власну спроможність: коментарі очільника МОЗ

Дитячі лікарні повинні посилити власну спроможність: коментарі очільника МОЗ
В Україні упродовж цього року 96 дитячих лікарень отримали від Національної служби здоров'я понад 6,5 млрд грн за Програмою медичних гарантій.
Водночас у деяких лікарнях фінансова ситуація залишається складною і може погіршитися через війну, а саме масовий виїзд маленьких пацієнтів за кордон. Тому МОЗ напрацьовує рішення як не лише зберегти медичні заклади фінансово спроможними, а й надати їм можливості для розвитку. Про це міністр охорони здоров'я повідомив під час зустрічі з керівниками дитячих лікарень України, де обговорили проблеми, актуальні для медзакладів.
За його словами, наступного року керівники дитячих лікарень мають чітко розуміти всі виклики та якісно розподіляти бюджет медичного закладу, спрямовуючи основну його частину на забезпечення медиків гідною заробітною платою.
«Головним акцентом на наступний рік має залишатися заробітна плата медикам на рівні 13 500 грн – медсестрам та 20 000 грн – лікарям. Це ті, соціальні гарантії, які мають бути дотримані у всіх лікарнях без винятку. Оптимально, коли медзаклад майже 70-80% свого бюджету спрямовує на заробітну плату медикам, при такому співвідношенні в нього залишаються кошти на розвиток та закупівлю медикаментів», – розповів Віктор Ляшко.
Як свідчать дані Національної служби здоров'я, лише у 2022 році дитячим лікарням було надано дофінансування в обсязі 64 млн грн. За пакетом «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги» додаткові кошти отримали 11 фінансово неуспішних медзакладів. Однак на наступний рік такий механізм підтримки буде анульованою.
Тому, за його словами, дитячі лікарні вже зараз мають робити кроки до того, щоби стати більш спроможними та фінансово успішними.
«Сьогодні ми готові відверто говорити з керівництвом кожної дитячої лікарні, почути проблеми, які є в закладах, та спільно шукати шляхи їхнього розв’язання. Звісно ж, розуміємо що з війною, кілька мільйонів дітей разом із батьками вимушено покинули територію України. Тому для дитячих лікарень додатковий виклик – це зменшення кількості пацієнтів», – акцентував міністр охорони здоров'я України.
При цьому, як зауважив Ляшко попри війну і складну ситуацію низка дитячих лікарень за останній рік стала успішною та має значний профіцит бюджету.
Також є успішні кейси, зокрема на Полтавщині, коли дитяча лікарня приєдналася до обласної клінічної лікарні. Це дозволило їй з дефіцитної лікарні перетворитися на успішну, отримати нове обладнання та суттєво розвинути кількість сервісів.



Также интересно посмотреть:


МОЗ спільно з Мінветеранів на робочій зустрічі обговорили питання надання медичної та реабілітаційної допомоги як складо …" >Які медичні послуги будуть доступними для ветеранів?
Бюджет 2023 року – це бюджет країни, яка воює і 90% коштів йдуть саме на оборону. Лише 10% – це інші витрати …" >Чи вистачить коштів для медиків наступного року? Деталі прийнятого бюджету
Національна служба здоров’я України розпочинає укладати договори за напрямком первинної медичної допомоги. Оголоше …" >НСЗУ: початок укладання договорів за напрямком первинної медичної допомоги
Міністерство охорони здоров’я впровадило референтне ціноутворення на всі препарати, що входять до Національного пе …" >МОЗ: впровадження реферування цін на всі лікарські засоби із Нацпереліку
На початку тижня наркотичні (психотропні) лікарські засоби почали відпускати за електронним рецептом. За перші три дні л …" >Скільки електронних рецептів на наркотичні лікарські засоби сформували лікарі за три дні?



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

04 Ноября
111
Как организовать купание новорожденного
in
Здоровье ребенка

01 Ноября
137
Близорукость – приговор или нет
in
Диагностика и лечение

27 Октября
192
Боремся с жаром у ребёнка: режим питания
in
Здоровье ребенка

18 Октября
224
Где выгодно покупать современное медоборудование в Украине?
in
Медтехника

13 Октября
256
Эрозия эмали зубов: почему так происходит?
in
Стоматология
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

11 Ноября, 2022
17
Як цукровий діабет впливає на сон?
in
Эндокринология

10 Ноября, 2022
58
Ендометріоїдна кіста: основні симптоми новоутворення
in
Акушерство, гинекология

09 Ноября, 2022
60
Септичний артрит: основні симптоми ураження суглобів
in
Терапия

08 Ноября, 2022
67
Чужорідне тіло в носі: основні методи надання допомоги
in
Педиатрия

07 Ноября, 2022
92
Які наслідки може мати інсульт для організму?
in
Неврология
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

11 Ноября, 2022
30
Дитячі лікарні повинні посилити власну спроможність: коментарі очільника МОЗ

10 Ноября, 2022
85
Які медичні послуги будуть доступними для ветеранів?

08 Ноября, 2022
175
Чи вистачить коштів для медиків наступного року? Деталі прийнятого бюджету

07 Ноября, 2022
238
НСЗУ: початок укладання договорів за напрямком первинної медичної допомоги

06 Ноября, 2022
264
МОЗ: впровадження реферування цін на всі лікарські засоби із Нацпереліку
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

29 Сентября, 2022
319
Грантовий конкурс для громад "Сади для Перемоги"
in
Мероприятия

19 Сентября, 2022
512
24 листопада в Pochayna Event Hall відбудеться міжнародний форум, Esthetic Beauty Forum
in
Мероприятия

13 Сентября, 2022
335
Запрошуємо відвідати спеціалізовану виставку Здоров'я і довголіття-2022 з 27 по 30 вересня 2022 року у Київському Палаці спорту
in
Мероприятия

08 Сентября, 2022
551
XX міжнародна стоматологічна виставка «Дентал-Україна» та XX міжнародний стоматологічний Форум 26-28 жовтня 2022 року, Львівський палац мистецтв
in
Мероприятия

31 Января, 2022
1163
Приглашаем посетить выставку Здоровье и долголетие-2022 14-16 апреля 2022 года в Киевском Доме КИНО
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?