Авторизация

Радуцький: Рік тому ми пропонували п'ять вакцин проти COVID-19, сьогодні є три, але вакцин достатньо

Радуцький: Рік тому ми пропонували п'ять вакцин проти COVID-19, сьогодні є три, але вакцин достатньо

В Україні в 2021 році для вакцинації проти COVID-19 пропонували п'ять вакцин, сьогодні є три: Pfizer, CoronaVac і Janssen від "Джонсон і Джонсон", але ковідних вакцин в Україні достатньо, вважає голова парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медстрахування Михайло Радуцький.



"Вибачте, ми сьогодні у такий час живемо, що якщо рік тому ми пропонували вакцинуватися та давали на вибір п'ять вакцин, то сьогодні ми маємо Pfizer, CoronaVac та вакцину від "Джонсон". Але Україна продовжує отримувати за системою COVAX додаткові дози для вакцинації". Центр громадського здоров'я постійно опікується тим, щоб вакцина COVID-19 була постійно", - сказав він в ефірі телемарафону в понеділок.



Голова комітету також наголосив, що кількість вакцин, які надходять до України в межах механізму COVAX, приблизно відповідає кількості охочих вакцинуватися.



Водночас Радуцький зазначив, що захворюваність на COVID-19 і кількість летальних наслідків через нього зростають. "За минулий тиждень було провакциновано 62 тис. осіб, але зростає кількість летальних випадків - 90 летальних випадків минулого тижня", - констатував він.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка