Авторизация

Київ забезпечив районні евакуаційні комісії йодовмісними препаратами

Київ забезпечив районні евакуаційні комісії йодовмісними препаратами

Йодид калію вже отримали всі десять районних евакуаційних комісій при районних державних адміністраціях м. Києва, повідомляє департамент муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації в понеділок.



Як пояснили в департаменті, саме ці комісії відповідають за безпосереднє планування, підготовку, організацію і, в разі потреби, евакуацію у своїх районах. Якщо постане потрібна в евакуації, йодид калію видаватимуть населенню, яке потрапило в зону забруднення, на евакуаційних пунктах, відповідно до рекомендацій медиків, йдеться в повідомленні.



Також запаси йодиду калію має департамент охорони здоров'я КМДА, який у разі виникнення або загрози виникнення радіаційної небезпеки забезпечить ним комунальні заклади охорони здоров'я та сімейних лікарів міста. Крім того, йодид калію доступний в аптеках міста.



Водночас у столичній міськадміністрації спростували інформацію, що в школи Києва нібито планують доставити препарати йоду й видавати учням.



"Жодних розпоряджень щодо збору згоди від батьків на прийом школярами йодиду калію департамент освіти і науки КМДА також не давав. Нагадаємо, що без офіційної рекомендації йодид калію в жодному разі не можна призначати собі самостійно і приймати для профілактики", - наголосили в КМДА.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?