Авторизация

МОЗ: розширення можливостей для професійного зростання медпрацівників

МОЗ: розширення можливостей для професійного зростання медпрацівників
Завершено офіційну реєстрацію трьох тренінгових центрів, які забезпечують заходи безперервного професійного розвитку (БПР) Центру тестування при МОЗ України.
Зокрема, їх створення, діяльність і реєстрація здійснювалась за підтримки команди міжнародної організації PATH у рамках виконання кількох проєктів Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
15 вересня Львівський міжрегіональний тренінговий центр зареєстровано як провайдера заходів БПР під номером 1234, у січні таку ж реєстрацію отримав Дніпровський міжрегіональний тренінговий центр (номер 1031), а у червні – тренінговий центр національного рівня, що працює на базі Національного інституту фтизіатрії й пульмонології імені Ф. Г. Яновського НАМНУ (номер 1188).
Фахівці проєкту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що виконує РАТН, допомагали менеджерам тренінгових центрів підготували документи для реєстрації в державній електронній системі безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я.
Офіційний статус провайдера дозволяє тренінговим центрам реєструвати заплановані заходи БПР у Центрі тестування та надавати учасникам семінарів, тренінгів тощо офіційні сертифікати з нарахуванням балів (відповідно до Порядку проведення атестації лікарів, затвердженим Наказом МОЗ України від 22.02.2019).
Результати проходження безперервного професійного розвитку обов’язково враховуються під час атестації для присвоєння або підтвердження кваліфікаційної категорії або кваліфікації працівника сфери охорони здоров’я.
Зокрема, з 1 серпня 2022 року Дніпровський міжрегіональний тренінговий центр провів чотири дводенних тренінги «Ефективні заходи інфекційного контролю під час вакцинації від COVID-19» для медичних працівників, відповідальних за організацію роботи пунктів вакцинації населення від COVID-19 та фахівців обласних центрів контролю та профілактики хвороб із 20 областей України. До кінця року ще буде проведено 7 триденних тренінгів та 2 дводенних тренінги з переважним акцентом на практичні справи.
Також вже складено плани роботи трьох тренінгових центрів на наступний рік відповідно до запиту партнерів проєкту щодо тематики навчання. Тренери готуються до проведення віртуальних майстер-класів та очних тренінгів для сімейних лікарів з питань активного виявлення випадків ТБ; для лабораторних фахівців — з питань впровадження нових алгоритмів діагностики ТБ на молекулярно-генетичному приладі GeneXpert; для фтизіатрів — з питань ведення випадків лікарсько-стійкого ТБ.
За підтримки проєкту створюються нові можливості для професійного зростання медичних працівників усіх областей України.



Новые статьи:


Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко зустрівся з президією НАМН України." >Заклади охорони здоров'я НАМН України можуть стати частиною ПМГ: деталі
У вересні в заклади охорони здоров'я всіх регіонів України буде доставлено інноваційний препарат рифапентин, який ви …" >Україна отримала інноваційний препарат для профілактичного лікування туберкульозу: деталі
Кабінет Міністрів України прийняв зміни до Ліцензійних умов щодо господарської діяльності з виробництва, оптової та розд …" >Зміни у реєстрації аптечних закладів в електронній системі охорони здоровʼя: деталі
Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко провів установчу нараду щодо змін системи реабілітації в Украї …" >Зміна системи реабілітації в Україні: коментарі очільника МОЗ
Замісна підтримувальна терапія дає змогу наркозалежним споживачам відмовитися від вживання нелегальних опіатів та зменши …" >Особливості лікування пацієнтів із розладами психіки із використанням препаратів ЗПТ

Также интересно посмотреть:


Україна відмовилася від постачання вакцин "AstraZeneca" та "Moderna ", дозволила проводити другий бу …" >Від постачі яких вакцин відмовилася Україна?
Медичні заклади, які не стали частиною спроможної мережі, продовжать функціонувати та укладатимуть контракти з Національ …" >Чи будуть лікарні, які не ввійшли до спроможної мережі, й надалі контрактуватися із НСЗУ?
З настанням осені в Україні очікується зростання кількості захворювань на COVID-19. Захиститись від важкого перебігу зах …" >Вакцинація проти COVID-19: як сьогодні зробити щеплення в Україні?
У Національній службі здоров’я відбулося засідання Робочої групи експертів з питань розробки проєктів специфікацій …" >Особливості надання медичної допомоги новонародженим за Програмою медичних гарантій-2023
Кабмін подав до Верховної Ради проєкт державного бюджету України на 2023 рік. Що передбачено на галузь охорони здоров …" >Бюджет на 2023 рік: які видатки передбачені на медицину?



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

29 Сентября
38
Тест ПЛР на COVID-19 – швидка діагностика без проблем
in
Инфекционные заб.

28 Сентября
51
Кардиология в Швейцарии
in
Лечение за рубежом

27 Сентября
47
Новый медицинский центр DENIS
in
Здоровый образ жизни
26 Сентября
61
Антибиотики – эффективный инструмент быстрого лечения
in
Простудные заболевания

26 Сентября
63
Баночки для анализов и прочие товары от «Аптек медицинской академии»
in
Полезное
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

30 Сентября, 2022
8
Меланома: як вчасно розпізнати рак шкіри?
in
Дерматовенерология

28 Сентября, 2022
27
Основні причини появи мозолів
in
Дерматовенерология

27 Сентября, 2022
48
Підвищення рівня прогестерону: симптоми гормонального порушення
in
Эндокринология

26 Сентября, 2022
51
Чому може виникати біль в животі?
in
Гастроэнтерология

25 Сентября, 2022
56
Алергічний риніт: основні прояви алергічної реакції
in
Иммунология
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

30 Сентября, 2022
12
Заклади охорони здоров'я НАМН України можуть стати частиною ПМГ: деталі

29 Сентября, 2022
78
Україна отримала інноваційний препарат для профілактичного лікування туберкульозу: деталі

28 Сентября, 2022
134
Зміни у реєстрації аптечних закладів в електронній системі охорони здоровʼя: деталі

28 Сентября, 2022
113
Зміна системи реабілітації в Україні: коментарі очільника МОЗ

26 Сентября, 2022
184
Особливості лікування пацієнтів із розладами психіки із використанням препаратів ЗПТ
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

29 Сентября, 2022
95
Грантовий конкурс для громад "Сади для Перемоги"
in
Мероприятия

19 Сентября, 2022
242
24 листопада в Pochayna Event Hall відбудеться міжнародний форум, Esthetic Beauty Forum
in
Мероприятия

13 Сентября, 2022
123
Запрошуємо відвідати спеціалізовану виставку Здоров'я і довголіття-2022 з 27 по 30 вересня 2022 року у Київському Палаці спорту
in
Мероприятия

08 Сентября, 2022
235
XX міжнародна стоматологічна виставка «Дентал-Україна» та XX міжнародний стоматологічний Форум 26-28 жовтня 2022 року, Львівський палац мистецтв
in
Мероприятия

31 Января, 2022
798
Приглашаем посетить выставку Здоровье и долголетие-2022 14-16 апреля 2022 года в Киевском Доме КИНО
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?