Авторизация

Визначення геолокації пацієнта та підтримання з ним відеозв'язку: новий додаток для медиків швидкої

Визначення геолокації пацієнта та підтримання з ним відеозв'язку: новий додаток для медиків швидкої
Медики екстреної медичної допомоги зможуть отримувати геолокацію пацієнтів. Також вони матимуть змогу підтримувати з ними відеозв'язок та надавати під час цього необхідні консультації.

Це стало можливим завдяки Великій Британії, яка надала Україні можливість безоплатно імплементувати у систему відповідний додаток GoodSAM. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.
Додаток є важливим, оскільки з його допомогою українські лікарі екстреної медичної допомоги зможуть з точністю до 20 метрів отримувати геолокацію пацієнта, який викликає бригаду медиків. Це спрацьовуватиме навіть за відсутності у нього додатку.
“Це надзвичайно важливо під час війни, оскільки наразі на підконтрольних Україні територіях перебуває велика кількість внутрішньо переміщених осіб, які погано орієнтуються або не орієнтуються в місцевості”, – розповіли у МОЗ.
Також медики за необхідності зможуть підтримувати відеозв'язок з абонентом, який звернувся по допомогу. Під час цього лікар надаватиме консультації чи необхідні рекомендації та навіть зможе вимірювати частоту дихання й пульсу пацієнта.
Це особливо важливо у випадках, коли доступ до пацієнта за різних обставин ускладнений або потребує великого проміжку часу.
Водночас додаток дозволить створювати базу волонтерів у системі ЕМД та координувати їхню діяльність. Наразі GoodSAM вже запроваджують у регіонах.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка