Авторизация

Особливості надання послуг з реабілітації у 2022 році: коментарі НСЗУ

Особливості надання послуг з реабілітації у 2022 році: коментарі НСЗУ
Голова НСЗУ Наталія Гусак відвідала Український медичний центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи МОЗ України.

Центр надає широкий спектр послуг з реабілітаційного лікування дітей. В тому числі з ДЦП, м’язовою дистрофією тощо. А через війну заклад почав надавати консультації батькам та дітям з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР).
Наразі Український медичний центр реабілітації дітей готується увійти в єдиний медичний простір і підписати договір з НСЗУ.
Нині реабілітація стає вкрай важливою. Щодня війна травмує сотні українців: дітей і дорослих. Окрім спеціалізованої медичної допомоги постраждалі потребують відновлення порушених чи втрачених фізичних навичок, та пристосуватися до нових умов життя після лікування. У 2023 році реабілітація буде продовжувати набувати розвитку.
Адже послуги з реабілітації входять у Програму медичних гарантій і є безоплатними для українців вартість, яких закладу оплачує Національна служба здоров’я України. Загалом у 2022 році 370 закладів охорони здоров’я уклали договір з НСЗУ на надання послуг з реабілітації.

Нині у ПМГ три реабілітаційні пакети:
Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням опорно-рухового апарату.
Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням нервової системи.
Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, упродовж перших трьох років життя.
Реабілітаційні пакети включать проведення реабілітаційного обстеження, складання індивідуального реабілітаційного плану, послуги з реабілітації, моніторинг стану пацієнта, проведення необхідних лабораторних та інструментальних обстежень, консультації лікарів, психологічний супровід, харчування в умовах стаціонару тощо.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка