Авторизация

Які безоплатні медичні послуги надаються немовлятам в Україні?Пояснення НСЗУ

Які безоплатні медичні послуги надаються немовлятам в Україні?Пояснення НСЗУ
Охорона материнства та дитинства залишається одним з пріоритетів Програми медичних гарантій 2022 року. Тож батьки можуть отримати необхідні медичні послуги для немовлят безоплатно. В тому числі такі дороговартісні послуги, як неонатальна допомога.
При народженні дитини для матері та немовляти доступні всі необхідні медичні послуги, серед яких лабораторні та інструментальні дослідження. Для дитини доступні скринінги вроджених вад серця, перевірка слуху, щеплення відповідно до календаря, забір крові для неонатального скринінгу, а за необхідністю – первинна реанімація та стабілізація стану, а також профілактичні заходи, якщо дитина народжена від ВІЛ-позитивної жінки. У разі потреби й жінку і її дитину переведуть до відповідного регіонального центру, де можна буде отримати комплексну допомогу.
Якщо немовля народилось передчасно або зі складною патологією, воно отримає медичну допомогу в межах пакета “Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках”.
Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках включає такі послуги:
інтенсивна терапія;
необхідні лабораторні та інструментальні дослідження;
цілодобовий догляд, у тому числі із залученням батьків;
дихальна підтримка;
парентеральне харчування;
офтальмологічний скринінг для дітей віком до 32 тижнів, або старше 32 тижнів – за показаннями;
консультації всіх необхідних фахівців;
виходжування за методом "Кенгуру” при якому застосовується фізичний контакт між батьками та новонародженою дитиною шкіра – до – шкіри.
Також держава покриває перевезення новонародженого виїзною неонатальною бригадою невідкладної допомоги до лікарні, яка надає послуги новонародженим у складних неонатальних випадках.
Програма медичних гарантій оплачує лікарням реабілітацію передчасно народжених або хворих дітей не тільки в пологовому будинку, а й пізніше – до трьох років життя дитини.
Перелік безоплатних послуг “Медична реабілітація немовлят, які народилися передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя” включає:
первинний огляд, консультацію необхідних фахівців, встановлення діагнозу;
складання індивідуальної програми реабілітації;
оцінювання стану розвитку дитини за пʼятьма сферами, скринінг на виявлення розладів аутистичного спектра.
Всі ці послуги безоплатні в будь-яких медичних закладах на території країни, які уклали відповідні договори з НСЗУ. Тобто молоді батьки, які переїхали в інший регіон можуть без проблем отримати послугу в медичному закладі за новим місцем перебування. Ні реєстрація, ні попереднє місце проживання при цьому не мають жодного значення.
Щоб знайти медичний заклад, де отримати допомогу безплатно, телефонуйте в контакт-центр НСЗУ 16-77. Наразі інформація про перелік закладів на офіційному сайті закрита з міркувань безпеки.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка