Авторизация

Скільки коштів потрібно на відновлення зруйнованих агресором лікарень?Коментарі очільника МОЗ

Скільки коштів потрібно на відновлення зруйнованих агресором лікарень?Коментарі очільника МОЗ
На відновлення зруйнованих російським агресором лікарень потрібно 32 млрд грн, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.
"Ворог пошкодив 616 медзакладів, з них 101 медзаклад зруйнований повністю. Плюс 375 аптечних закладів зруйновані й не працюють. Тому зараз за попередніми розрахунками на відновлення цих лікарень потрібно 32 млрд грн", - сказав Ляшко в ефірі телемарафону в суботу.
Глава відомства зазначив, що МОЗ стратегічно розглядає відновлення медзакладів.
"Ми визначаємо, які лікарні в певному окрузі повинні бути, які відділення вони повинні мати, яка матеріально-технічна база у них повинна бути, і відразу за цим напрямком будемо дооснащувати та відновлювати", - сказав він.
Ляшко повідомив, що щодо відновлення медзакладів Київської області вже завершено "експертний і політичний рівень обговорень". Наразі ведуться обговорення відновлення медзакладів Сумської та Чернігівської областей.
"Зараз вони відпрацюють у себе на рівні головних лікарів лікарень по областях, і після цього МОЗ візьме участь у дискусії на політичному рівні. Ми повинні розуміти, яку техніку постачати, щоб лікарні відновилися і ми мали доступ до медичної допомоги, так, як це передбачають вимоги ЄС", - розповів міністр.
Також Ляшко резюмував, що в Україні будуть будувати європейську медичну систему, відповідну європейським вимогам, щоб забезпечити доступ до медпослуг для всіх за місцем їх проживання.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка