Авторизация

НСЗУ: лікарі повинні вносити дані про пацієнтів до ЕСОЗ

НСЗУ: лікарі повинні вносити дані про пацієнтів до ЕСОЗ
Через війну частина українців втратили свої медичні дані. Це записи в медкартках, які велися в паперовій формі й не вносилися в Електронну систему охорони здоров’я (ЕСОЗ). На жаль, втрачені паперові записи про історію хвороб, встановлені діагнози та рекомендації лікарів відновити неможливо.
Тому НСЗУ закликає лікарів продовжувати вносити дані про пацієнтів до ЕСОЗ. Важливо, аби дані були внесенні не лише в медичну інформаційну систему, а й синхронізовані з Центральною базою даних електронної системи охорони здоровʼя.
Адже завдяки ЕСОЗ, лікарі в будь-якому куточку країни зможуть отримати доступ до важливих медичних даних. Зроблені щеплення та обстеження, історії взаємодій та лікування, госпіталізації та операції – усе це збирається та зберігається в центральній базі даних ЕСОЗ. А при зверненні за медичною допомогою в інший медзаклад, лікар зможе отримати доступ до необхідної інформації про здоров’я пацієнта та використати її в процесі надання допомоги.
Електронна картка залишиться захищеною та цілісною незалежно від впливу зовнішніх факторів, які можуть знищити папір в медзакладі. Її не можна забути при евакуації чи не забрати при переїзді. На відміну від паперових медкарток, до електронних даних пацієнта матимуть доступ лише чітко визначені лікарі. Всю інформацію про пацієнта бачить тільки сімейний лікар. Електронна система охорони здоров’я надійно та безпечно зберігає медичні дані українців.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка