Авторизация

Система охорони здоров'я України витримала виклик війни завдяки трансформації - башка НСЗУ

Система охорони здоров'я України витримала виклик війни завдяки трансформації - башка НСЗУ

Система охорони здоров'я України витримала виклик війни завдяки трансформації, повідомила голова Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Наталія Гусак у п'ятницю в ефірі національного телемарафону #UAразом.



"Дуже добре, що трансформація системи охорони здоров'я України відбулася до COVID-19 та війни. Більшість змін, які були зроблені під час трансформації, дали змогу медичній сфері ефективно стримувати ці виклики", - сказала вона.



Гусак наголосила, що наразі можливість отримання медичної допомоги пацієнт може отримати незалежно від місця прописки, а декларацію із сімейним лікарем буде скасовано лише у разі підписання її з новим лікарем.



Крім цього, вона повідомила, що медичні заклади України, розташовані далеко від лінії бойових дій, забезпечені ліками та медичними матеріалами за рахунок гуманітарної допомоги. Також вони продовжують закуповувати ліки за програмою "Медичні гарантії".



Водночас у регіонах, де тривають активні бойові дії, лінія постачання з лікарнями порушена, там виник дефіцит лікарських засобів та медичних матеріалів.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка