Авторизация

Як зробити мамографію безоплатно?Пояснення НСЗУ

Як зробити мамографію безоплатно?Пояснення НСЗУ
НСЗУ наголошує, що рання діагностика значно підвищує шанси на одужання та дає можливість врятувати життя. Нині медичні заклади продовжують працювати й проводити планові дослідження, в тому числі й мамографію.
Зазвичай мамографію призначають жінкам у віці від 40 років і старше. Обстеження молочних залоз жінок можна пройти в медичних закладах, які уклали договір з Національною службою здоров’я на пакет “Мамографія”.
За потреби або за медичними показами жінки у віці до 40 років можуть зробити мамографію в поліклініках, які надають амбулаторну допомогу та мають необхідне обладнання та уклали договір з НСЗУ на пакет “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація в амбулаторних умовах”.

Щоб пройти цю діагностику безоплатно, треба мати направлення від сімейного лікаря чи лікаря з надання спеціалізованої медичної допомоги.
Надалі із направленням від лікаря потрібно прийти в медичний заклад, який надає послуги за пакетом “Мамографія”. Адресу закладу підкаже оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 (про його роботу ми писали тут: https://bit.ly/3LFPycn).
Що входить у послугу мамографії:
консультація лікаря перед дослідженням для виявлення протипоказань;
рентгенографічне дослідження молочних залоз у двох проєкціях, додаткові проєкції, прицільний знімок;
аналіз та опис результатів і за необхідності рекомендації щодо наступного дослідження;
запис результатів обстеження на цифровий носій.
Наголошується, що попередньо перед візитом в обраний медзаклад для проведення обстеження, варто зателефонувати й уточнити, чи є там необхідне обладнання і фахівці. Контакти всіх медичних закладів є у відкритому доступі на їхніх вебсайтах чи сторінках місцевої влади.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка