Авторизация

Медустанови за воєнного стану фінансуватимуться безперебійно - МОЗ

Медустанови за воєнного стану фінансуватимуться безперебійно - МОЗ

Медустанови в умовах воєнного стану фінансуватимуться безперебійно, заявляє Міністерство охорони здоров'я України.



"У зв'язку з військовою агресією РФ проти України уряд оперативно ухвалив зміни, які забезпечать безперебійне фінансування медичних установ в умовах воєнного стану", - йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я у Facebook у суботу.



Зокрема, зміни внесені до постанови Кабміну №410 та передбачають, що для надавачів медпослуг під час воєнного стану розрахунок їх фактичної вартості на місяць за всіма пакетами послуг визначається відповідно до програми медичних гарантій (ПМГ), а положення договорів про внесення електронних даних до ЕСОЗ (Електронна система охорони здоров'я) не застосовується.



Зміни до постанови КМУ №1440 передбачають, що запланована та фактична вартість медичних послуг для всіх напрямів ПМГ розраховується як 1/12 від загальної ціни договору, від місяця запровадження воєнного стану. У такому вигляді оплати проводяться пізніше місяця, у якому запроваджено воєнний стан.



"Пишаємося нашими медиками, які сьогодні під обстрілами окупантів продовжують надавати медичну допомогу всім нужденним. Жодна лікарня не закрилася, всі працюють і рятують поранених", - йдеться у повідомленні.



 


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка