Авторизация

Отримання безоплатної медичної допомоги в стаціонарі: пояснення НСЗУ

Отримання безоплатної медичної допомоги в стаціонарі: пояснення НСЗУ
Пацієнти, які отримують медичну допомогу в умовах стаціонару, не повинні платити за процедури, аналізи, операції, ліки та харчування — за це вже заплатила НСЗУ. Перелік безоплатних послуг опублікований у відкритому доступі й з ним може ознайомитися кожна людина.
Так, лягаючи в стаціонар, пацієнти потребують терапевтичної допомоги або хірургічної. В обох випадках пацієнтам гарантуються усі необхідні лабораторні та інструментальні обстеження, своєчасне знеболення, проведення інтенсивної терапії, харчування в умовах стаціонару. Для проведення операції пацієнти отримують також передопераційну підготовку, безпосереднє проведення хірургічних операцій, післяопераційний догляд, знеболення, інтенсивну терапію.
Медичний заклад забезпечує пацієнтів ліками, закупленими коштом державного бюджету чи шляхом інших програм, а також ліками з Нацпереліку.
Перелік безоплатних послуг при госпіталізації:
Первинний огляд та визначення маршруту.
Усі необхідні лабораторні дослідження: аналізи крові, сечі, спинномозкової рідини, тести на сифіліс, гепатити, ВІЛ, SARS-CoV-2, бактеріологічні дослідження тощо.
Інструментальні дослідження: ЕКГ, УЗД, зокрема з доплерографією, ендоскопічні дослідження, КТ, МРТ та інші.
Своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування.
Забезпечення ліками з Нацпереліку та закупленими коштом інших програм.
Полегшення симптомів, нормалізація порушених процесів.
Інтенсивна терапія при загрозливих для життя станах.
Цілодобовий лікарський та медсестринський нагляд.
Профілактика хвороб.
Направлення в інші заклади чи підрозділи.
Харчування в стаціонарі.
При хірургічних втручаннях до переліку входять додатково такі послуги:
Передопераційний огляд.
Проведення операції.
Післяопераційний моніторинг та медикаментозна терапія.
У разі злоякісного новоутворення — рішення онкологічного консиліуму щодо операції, гістологічне дослідження матеріалу, направлення пацієнтів на консиліум.
Реабілітація в гострому періоді.
Отримати послуги безоплатно можливо за направленням сімейного лікаря, терапевта або педіатра, за направленням лікуючого лікаря, при доставленні бригадою екстреної медичної допомоги, при переведенні з іншого закладу або підрозділу. Також це може бути самозвернення в невідкладному стані.
Побачити заклади, де медична допомога в стаціонарі є безоплатною можна на дашборді, обравши в полі “Група послуг” відповідну назву: “Стаціонарна допомога дорослим і дітям без проведення хірургічних операцій” або “Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах”.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?