Авторизация

МОЗ: окремий розгляд кожний скарги від медиків, яка надходить на гарячу лінію

МОЗ: окремий розгляд кожний скарги від медиків, яка надходить на гарячу лінію
Лікарі та медичні сестри, яких намагаються примусово перевести на неповну ставку, мають неодмінно повідомляти органи з контролю про порушення своїх трудових прав. Зокрема, мова йде про випадки, коли керівники лікарень, аби не виплачувати нову заробітну плату медпрацівникам, суто формально переводять їх на неповний робочий день.
Так заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко відзначив, що такі незаконні випадки «економії» на працівниках обов'язково матимуть наслідки для керівників лікарень:
«Переведення працівника на 0,5 чи 0,75 ставки без зміни умов праці, коли людина отримує менше, але при цьому змушена працювати повний робочий день – це неприпустимо. Тому ми створили кілька механізмів для звернення медиків у разі, якщо їх трудові права порушуються. Зокрема, це – гаряча лінія на базі МОЗ, медична профспілка та Державна служба з питань праці. Ми дали лікарям кілька варіантів для звернень, аби кожен міг обрати максимально зручний шлях. Тому сьогодні медики мають різні можливості, аби відстояти своє право на гідну заробітну плату».
За словами Олексія Яременка, нині Міністерство охорони здоров’я в окремому порядку розглядає кожну скаргу від медиків, яка надходить на гарячу лінію. Відповідно, в медзакладах, щодо яких надходять нарікання, будуть проведені перевірки. Нині МОЗ готує звернення до прем’єр-міністра України з проханням надати доручення Держпраці для здійснення заходів позапланового контролю за дотриманням трудового законодавства в лікарнях.
Водночас заступник міністра зазначив, що для відомства залишається головним, аби кожен лікар та медична сестра, які працюють в лікарнях в будь-якому куточку України, отримали гарантовану Урядом заробітну плату.
Саме тому тим медзакладам, які не спроможні з власного бюджету забезпечити медикам підвищену заробітну плату, буде надано відповідний пакет дофінансування, який видаватиметься терміном на пів року. Адже лікарі та медичні сестри мають отримувати гідну заробітну плату, а не бути заручниками неефективного управління медзакладом.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка