Авторизация

Кількість виписаних за 7 днів вища за кількість госпіталізованих із COVID-19: коментарі очільника МОЗ

Кількість виписаних за 7 днів вища за кількість госпіталізованих із COVID-19: коментарі очільника МОЗ
Кількість нових хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19 за минулий тиждень зменшилася на 43 616 випадків, або на 19%, та становить 191 640 випадків. Про це заявив на ранковому брифінгу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.
«Перші ознаки стабілізації захворюваності на COVID-19 за останній тиждень перейшли у більш явні. Кількість госпіталізацій також зменшується другий тиждень поспіль. За минулий тиждень до лікарень біло госпіталізовано 20 402 пацієнти, що на 4 тисячі менше, ніж попереднього тижня. І минулий тиждень був першим з останніх 6, коли кількість виписаних з лікарень пацієнтів є більшою ніж кількість госпіталізованих. За минулий тиждень виписано на 4 тисячі осіб більше ніж госпіталізовано», — зазначив міністр.
Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що за шостий тиждень 2022 року число нових щотижневих випадків COVID-19 знизилось на 19%, якщо порівнювати з тижнем до того.
«Станом на сьогодні Україна знаходиться на 41 місці із 54 серед територій Європейського регіону ВООЗ за кількістю нових випадків COVID-19 на 100 тисяч», — відзначив очільник МОЗ. — Тижнева кількість «ковідних» госпіталізацій спадає у 21 з 25 регіонів України. У решті 4 регіонах — Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській та Черкаській областях — ситуація залишається контрольованою».
Наразі в закладах охорони здоров’я перебуває 24 716 хворих на COVID-19. Завантаженість ліжок із киснем за тиждень також знизилася на 5,4% та становить 35%.
Завантаженість дитячих ліжок також є контрольованою: їхня завантаженість перебуває на рівні 31%, що на 8,9% менше, ніж попереднього тижня.
Високий рівень охоплення щепленнями в деяких країнах світу у поєднанні з меншою агресивністю «Омікрону» є причиною появи думок про те, що пандемія закінчилася.
Щодо перебігу вакцинальної кампанії проти COVID-19, то в Україні вже вакциновано 50,5% дорослого населення принаймні однією дозою. Від початку кампанії проведено 31 мільйон 497 тисяч щеплень.
П’ятіркою антилідерів із вакцинації населення залишаються регіони заходу України: Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська, Волинська та Рівненська області.
Міністр відзначив позитивні тенденції в Рівненській та Чернівецькій області, які за останні 7 днів перебувають серед лідерів за проведеною кількістю щеплень із розрахунку на 100 тисяч населення. А найбільше щеплень минулого тижня було зроблено у Харківській області.
Віктор Ляшко нагадав, що Україна отримала препарат «Молнупіравір» для лікування COVID-19 і його вже розвезено у регіони.
«Препарат можуть призначати лише лікарі для пацієнтів із груп ризику, тобто, літнім людям, людям з хронічними хворобами, для запобігання переходу від легкого перебігу хвороби до середнього чи тяжкого та зменшення ймовірності госпіталізації чи смерті. Препарат заборонений до продажу в аптеках, його можна отримати тільки у лікаря безоплатно», — підкреслив міністр.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?