Авторизация

Початок використання ліків прямої дії проти COVID-19 в Україні: деталі

Початок використання ліків прямої дії проти COVID-19 в Україні: деталі
Минулого року Україна підписала контракти на рекордні суми на постачання ліків проти COVID-19. Відтак 1 лютого країна почне використовувати найсучасніші ліки прямої дії.

Голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький розповів, що ліки отримали державну реєстрацію у системі екстреного використання.
“Ми минулого року законтрактували, і вже 1 лютого країна почне використовувати найсучасніші ліки прямої дії від COVID-19, які лише сьогодні з'явилися у всьому світі. І Україна не чекає, і вже 1 лютого ми отримуємо ці ліки”, – наголосив він.
Україна внесла Молнупіравір до списку медикаментів, які застосовуються для лікування коронавірусу, ще в листопаді 2021. Тоді лише 16 грудня Міністерство охорони здоров'я підписало угоду на закупівлю цього препарату.
Загалом Україна оголошувала намір закупити 300 тисяч курсів Молнупіравіру.
Нагадаємо, що Молнупіравір – це препарат, що блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Це має запобігти розмноженню вірусу і знизити ризик тяжкого перебігу хвороби.
Молнупіравір можна призначати для лікування дорослих з COVID-19, які не потребують додаткового кисню і мають підвищений ризик розвитку важкої форми COVID-19.
У фармкомпанії Merck повідомили, що препарат рекомендовано призначати якомога швидше після діагностики коронавірусу і впродовж 5 днів після початку симптомів.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка