Авторизация

Продовження дії пілотного проєкту з трансплантації: деталі

Продовження дії пілотного проєкту з трансплантації: деталі
29 грудня, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 р. № 707», якою продовжив на 2022 рік реалізацію пілотного проєкту з трансплантації.

Мета розробленої за ініціативи Міністерства охорони здоров’я постанови – стимулювання розвитку трансплантації як одного із пріоритетних напрямків охорони здоров’я.
Так за результатами реалізації проєкту у 2021 р. є проведення понад 300 трансплантацій протягом року, проведених в Україні. Це – вдвічі більше, ніж у 2020 році й майже вчетверо більше, ніж у 2019-му.
Наразі діють 26 центрів трансплантації, яким витрати за операції повністю покриваються шляхом коштів державного бюджету.
Продовження реалізації проєкту та налагоджений на сьогодні механізм фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів дозволить у наступному році продовжити МОЗу оплачувати центрам трансплантації проведені операції за прямими договорами та за гідними тарифами.
Це дозволить зменшити необхідність направлення українців на лікування за кордон, сприятиме збільшенню кількості трансплантацій в країні й, відповідно, покращуватиме доступ українців до цих операцій.
У бюджеті на наступний рік на трансплантацію закладено 939,5 млн грн.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка