Авторизация

НСЗУ: поради лікарям, як зробити свята безпечними

НСЗУ: поради лікарям, як зробити свята безпечними
Прийняти всіх пацієнтів, завчасно виписати рецепти, оприлюднити графіки роботи тощо — ці та інші поради опублікувала на своїй фейсбук-сторінці НСЗУ.
Різдвяні та новорічні свята — це час, який можна приділити собі та своїм рідним, нагадує НСЗУ, та пропонує кілька порад медичним працівникам первинної ланки.
Вони мають допомогти провести свята спокійно і без форс-мажорів увійти в новий рік.
Проконтролювати стан пацієнтів
НСЗУ радить за необхідності викликати на прийом до кінця року усіх пацієнтів, яким потрібен огляд та призначення лікування. Це можуть бути, наприклад, ті, хто переніс операцію, має важкий перебіг коронавірусу або інший важкий стан.
Якщо проводити особистий прийом необов’язково, домовтесь із пацієнтами про інший зручний для вас обох спосіб контролю їхнього стану — месенджер, телефон тощо.
Виписати е-рецепти
Завчасно випишіть рецепти тим, хто вживає рецептурні ліки: інсулін або ліки проти нецукрового діабету для тих, хто хворіє на діабет; «Доступні ліки» для тих, хто хворіє на бронхіальну астму, серцево-судинні захворювання, діабет II типу; опіоїдні анальгетики для паліативних пацієнтів тощо.
Керівникам — поінформувати пацієнтів про особливості роботи у свята
Керівникам центру первинної медико-санітарної допомоги та лікарям-ФОП НСЗУ радить напередодні свят оприлюднити:
графік роботи на свята;
інформацію щодо лікарів, які працюватимуть на заміні під час відпусток інших лікарів.
Інформація має бути доступною як для користувачів інтернету та соціальних мереж, так і тих, хто ними не користується.
Пацієнти мають знати, що: послуги, які входять у пакет первинної медичної допомоги, можна отримати у лікаря, який працює на заміні лікаря, із яким укладена декларація, турбувати під час вихідних чи відпустки не потрібно
Відпочити
«Відпочиньте під час свят, якщо робочий графік дозволяє це зробити. І не забувайте піклуватись не тільки про пацієнтів, а й про себе», — додала НСЗУ.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?