Авторизация

Кабмін збільшив видатки на трансплантацію: що це означає для українців?

Кабмін збільшив видатки на трансплантацію: що це означає для українців?
9 грудня, Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження “Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2021 рік”.
Згідно з розпорядженням, обсяг видатків споживання за бюджетною програмою «Реалізація пілотного проєкту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів» буде збільшено на 90 млн грн коштом відповідного зменшення видатків за бюджетною програмою «Лікування громадян України за кордоном».
Цей перерозподіл ще раз засвідчує ефективність реалізації пілотного проєкту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів. Оскільки все більше українців отримують високотехнологічну допомогу в нашій країні, кошти з програми «Лікування громадян України за кордоном» перерозподіляються в іншу програму, яка дозволяє оплачувати послуги з трансплантації в Україні.
Ще 39,9 млн грн з цієї ж бюджетної програми перерозподілені для придбання медичного обладнання та устаткування на програму «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я».
Такі зміни дозволять збільшити доступність та підвищити якість медичної допомоги методом трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин в Україні.
Крім того, постанова дозволяє більш ефективно використовувати кошти державного бюджету, адже вартість аналогічних послуг з трансплантації за кордоном значно перевищує затверджені Урядом тарифи.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка