Авторизация

Проведення дев'ять трансплантацій за дві доби українськими хірургами: деталі

Проведення дев'ять трансплантацій за дві доби українськими хірургами: деталі
За дві останні доби українські хірурги успішно провели дев'ять операцій з трансплантації органів від трьох донорів.
Оперували майже одночасно у чотирьох клініках Запоріжжя та Києва. Серед них – вперше – у столичній лікарні "Феофанія", де пацієнтові пересадили печінку.
Так у столичному Інституті серця МОЗ України 52-річному чоловікові одночасно пересадили й серце, і нирку. Працювали команди медиків Інституту та Київського міського центру нефрології та діалізу. До операції чоловік 16 років перебував на гемодіалізі.
Також вперше відбулась експлантація анатомічних матеріалів в одному з приватних медичних центрів. Завдяки цьому шанс на життя отримали троє людей, для яких лише трансплантація була порятунком. Донор загинув через інсульт, рідні надали згоду на вилучення органів.
Після складення відповідного акту та проведення обстежень на можливість донорства трансплант-координатор медичного центру внесла належну інформацію до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин, яка автоматично співставила пари донор-реципієнт.
Раніше в уряді ухвалили рішення про збільшення вартості трансплантації серця та легень: тепер пересадка серця коштує два мільйони гривень, а легенів – майже три мільйони. При цьому повна вартість і за операцію, і за реабілітацію компенсується державою.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?