Авторизация

НСЗУ: лікування пневмонії в Україні повністю безоплатне

НСЗУ: лікування пневмонії в Україні повністю безоплатне
Для пацієнтів лікування пневмонії безоплатне в тих лікарнях, які уклали договір з НСЗУ та працюють за Програмою медичних гарантій.
Відмічається, що симптоми пневмонії дуже схожі на звичайну застуду або ГРВІ — кашель, утруднене дихання, висока температура, загальна слабкість, пітливість і тремтіння, втрата апетиту, біль у грудях, який посилюється при диханні та кашлі. Тому рекомендується не діагностувати захворювання самостійно, а звернутися до свого сімейного лікаря.
“Отримати медичну допомогу при пневмонії можна безоплатно. Для цього в першу чергу треба звернутися до свого сімейного лікаря — він направить пацієнта на подальше лікування. За всі послуги по направленню та в лікарнях, що мають відповідний контракт, за пацієнта заплатить НСЗУ.
За даними електронної системи охорони здоров’я, у 2021 році лікарі виписали 211 тис. направлень до дитячих і дорослих пульмонологів. З них 147 тис. людей погасили свої направлення, тобто отримали потрібну їм консультацію лікарів. Медзаклади, які працюють за Програмою медичних гарантій, прозвітували про 5 022 пацієнти, пролікованих з діагнозом "пневмонія" впродовж 2021 року”,— наводить статистичні дані т.в.о. голови НСЗУ Дмитро Самофалов.
При підозрі на пневмонію необхідно дотримуватися наступних дій:
Лікування пневмонії (викликаної коронавірусом або іншими збудниками) безоплатне для пацієнтів, адже входить в Програму медичних гарантій.
Якщо ви помітили у себе якісь із симптомів пневмонії — зверніться до свого сімейного лікаря. Він огляне вас та за потреби випише направлення на додаткові аналізи чи обстеження, а також на консультацію до спеціаліста, наприклад, пульмонолога.
Аналізи, обстеження та консультація пульмонолога за направленням також безоплатні для пацієнта. Отримати всі ці послуги можна у закладах, які підписали договір з Національною службою здоров’я на пакет амбулаторної допомоги.
Знайти ці медзаклади можна за допомогою дашбордів НСЗУ. Перед візитом до медзакладу варто уточнити, чи працює там пульмонолог та чи роблять потрібні обстеження та аналізи. Адже заклад може не спеціалізуватися саме на цій медичній допомозі, а мати інший профіль.
Якщо пацієнт потребує негайної госпіталізації, лікар видасть направлення одразу в стаціонар. У стаціонарі всі необхідні обстеження, аналізи та саме лікування також є безоплатними. За умови, що медзаклад уклав договір з Національною службою здоров’я за напрямом стаціонарної допомоги.
У разі, якщо пацієнту із підозрою на пневмонію, стало зле вдома, то можна викликати швидку або самостійно відвезти хворого до лікарні. В такому випадку лікування є безоплатним навіть без направлення лікаря.
Категорично не можна займатися самолікуванням, якщо ви підозрюєте у себе пневмонію!
Натомість пацієнту варто знати: діагностика та лікування пневмонії, а також необхідні аналізи є безоплатними за Програмою медичних гарантій. За пацієнта платить Національна служба здоров’я України.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?