Авторизация

Люд вакцинуються аби не опинитися на порозі бідності, - Наталія Виноград, лікар епідеміолог

Люд вакцинуються аби не опинитися на порозі бідності, - Наталія Виноград, лікар епідеміолог
Штам “Дельта” коронавірусної інфекції має стрімку поширеність та прискорену тяжкість перебігу захворювання. Тому медичні працівники вкотре наголошують на необхідності дотримання всіх мір безпеки та проведення вакцинації.
Детальніше про необхідність вакцинації та жорсткого локдану розповіла в ефірі української радіостанції (Радіо НВ) Наталія Виноград, епідеміолог, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, головний спеціаліст МОЗ за спеціальністю "Епідеміологія".
На початку розмови Наталія Виноград відмітила, що пік захворюваності на коронавірусну інфекцію тільки досягає своїх вершин і на жаль попереду нас чекають тяжкі випробування.
Також вона відповіла на ряд запитань, хвильних українське населення.
-Чому люди які, нещодавно зробили щеплення не повинні розслаблятися?
Після введення певної біологічної речовини, у нашому випадку вакцини, має пройти хоча б три тижні для того аби розпочалася імунна реакція.
Також лікарка різко відзначила поведінку вакцинованих. А саме те, що одразу після отримання сертифікату вакциновані особи починають відвідувати всі місця громадських скупчень. При цьому вона відзначила, що тільки що вакциноване населення є незахищеним, тому всі профілактичні заходи необхідно дотримуватися ще більше ніж до вакцинації. Оскільки після введення препарату імунна система “трохи присідає”.
Проблема в неправильній поведінці людей в умовах карантину та його недотримання, як вважає пані Наталія полягає в невірній їх поінформованості, насамперед серед сімейних лікарів.
-Які протипоказання до вакцинації?
Попри малий відсоток протипоказань до вакцинації, лікар вказала на те, що дана тактика її проведення є не зовсім правильною. Оскільки більший відсоток людей змушені вакцинуватися через страх втратити роботу, а не з метою захистити себе від COVID-19. І масовість в чергах, призводить до так званого конвеєра, коли людей швидко вакцинують не беручи до уваги наявність ймовірних протипоказань.
-Оскільки разом з поширеністю коронавірусної інфекції розпочався сезон грипу, чи можна проводити одночасно вакцинацію проти захворювань?
Минулого року завдяки правильно організованим карантинних заходів вакцини проти грипу не були використані, оскільки його випадків практично не було. Питання вакцинації сьогодні ще в процесі дослідження. Високою помилкою є думка, що грип є цілий рік. Грип - це виключно сезонне захворювання, зимово-весняного періоду. А випадки зростання грипу восени у фахівців навпаки викликає подив.
Вакцинація проти грипу буде потрібною насамперед для групи медичного ризику. Щодо зіставлення між собою вакцин (відзнач. проти грипу та covid-19), то якщо раніше спеціалістами вказувалося на необхідність та дозвіл комбінації вакцин, то сьогодні - необхідне серйозне розмежування в часі.
“Ніхто у світі не бере за основу вакцинований чи не вакцинований”, - відзначила епідеміолог, наприкінці розмови.
Вона порівняла результати між першим локдауном в країні, коли всі знаходилися “по домах” та сьогоднішні заходи. За її словами, вакцинація зовсім не означає, що людина може бути не заразною. Необхідно ввести допуск по антигенах!
Також було прокоментовано ситуацію з Моршином, де наразі не має хворих на COVID-19. Лікарка зауважила, що справа лише втому що в Моршині немає лікарні для лікування хворих на коронавірусну інфекцію, вони всі транспортуються в інший медичний заклад. За її словами поширення такої інформації є маніпуляцією.
Головним методом в умовах пандемії, пані Наталія вказала на чіткі обмеження, що мають йти перед вакцинацією. Проведення в складній епідеміологічній ситуації щеплення є хибним рішенням. Враховуючи організаційні заходи в країні. Насамперед важливо виключити ймовірність зараження вразливих груп.
Своєю чергою медична платформа ITMED наголошує на важливості комплексного запобігання розвитку коронавірусної інфекції. Розпочніть з себе:
носіть маски та дотримуйтеся дистанції;
вакцинуйтеся;
контролюйте рівень сатурації за допомогою пульсоксиметру;
дезінфікуйте повітря у своїй домівці.
При появі симптомів COVID-19 та погіршенні самопочуття, сповістіть пор це обов'язково свого сімейного лікаря.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?