Авторизация

Перша в Україні Школа перинатальної діагностики вроджених вад розвитку: деталі

Перша в Україні Школа перинатальної діагностики вроджених вад розвитку: деталі
Від липня 2021 року в НДСЛ Охматдит запрацював перинатальний консиліум. Це мультидисциплінарна комісія, що об’єднала провідних лікарів акушерів-гінекологів, генетиків, лікарів УЗ діагностики та дитячих хірургів.
Мета консиліуму полягає в розборі важких випадків патологій та надаванні оперативної допомоги мамам та немовлятам. Комісія робить повний супровід вагітної від постановки діагнозу і до виписки зі стаціонару. Для цього проєкту Охматдит співпрацює з пологовими будинками №5 і №7 у Києві. Після пологів породіль з немовлятами одразу доставляють в Охматдит для необхідного оперативного лікування.
За три неповні місяці роботи консиліум розібрав 11 випадків. Хірурги лікарні провели 6 операцій: оперували три діафрагмальні грижі та три кишковій непрохідності.
Для обміну досвідом та співпраці з колегами на місцях 10 вересня 2021 року на базі Охматдиту провели першу Школу пре- та постнатальної діагностики вроджених вад розвитку.
«Ми віримо у те, що цей проєкт дозволить нам налагодити активну співпрацю з акушер-гінекологами на місцях та, відповідно, підвищити рівень пренатальної діагностики вроджених вад в усій країні», - зауважив Володимир Жовнір, генеральний директор НДСЛ Охматдит.
Серед тем виступів було обговорено проблеми діагностики та ведення вагітності при вроджених вадах розвитку у плода, перинатальне ведення при критичних вроджених вадах та їх хірургічна корекція. Відмічається, що захід планують проводити щорічно.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка