Авторизация

Центр громадського здоров'я надав рекомендації щодо застосування аксесуарів медичними працівниками

Центр громадського здоров'я надав рекомендації щодо застосування аксесуарів медичними працівниками
У Центрі громадського здоров'я вважають, що носіння медичними працівниками обручок, перснів, браслетів та годинників, а також художнього манікюру необхідно категорично заборонити під час догляду за пацієнтами.
У відомстві наголосили, що це не дисциплінарна примха, а гігієнічна потреба. Тому що такі, на перший погляд, дрібнички можуть загрожувати здоров'ю працівників та пацієнтів.
Основні причини відмови від прикрас та нафарбованих нігтів:
Шкіра під обручками більше колонізована мікроорганізмами в порівнянні з іншими ділянками шкіри на пальцях. Крім того, обручки, персні та інші прикраси на руках збільшують ризик ушкодження медичних рукавичок.
В піднігтьових ділянках є багато бактерій та дріжджових грибів. Наявність довгих нігтів унеможливить доступ мила або антисептика в ці ділянки.
Як і прикраси, довгі та гострі нігті (природні або штучні) можуть легко пошкоджувати медичні рукавички.
Нанесений лак для нігтів якщо і не сприяє збільшенню кількості мікроорганізмів на них, але швидко вкривається мікротріщинами. А це сприятливі умови для розмноження мікробів та їхньої "захищеності" від мила та антисептичних засобів.
“У кожному закладі, який проводить догляд за пацієнтами, має бути розроблена політика щодо заборони носіння ювелірних виробів, штучних нігтів та покриття нігтів лаком”, – йдеться в повідомленні ЦГЗ.
У центрі зауважили, що такі правила не повинні враховувати культурні або релігійні уподобання, оскільки від цього залежить здоров’я як працівників, так і пацієнтів.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка