Авторизация

Чи існує в Україні офіційна галузь під назвою - “естетична медицина”?

Чи існує в Україні офіційна галузь під назвою - “естетична медицина”?
В Україні активно працюють близько 300 пластичних хірургів, але відсутня статистика стосовно проведених ними операцій.
На думку заслуженого лікаря Україні Дмитра Слоссера, галузь потребує формування прозорих правил гри.
“В Україні близько 300 пластичних хірургів, які проводять операції, але відсутня будь-яка статистика - скільки операцій виконується, скільки пацієнтів пройшло, скільки отримали ускладнення”, - сказав він під час “круглого столу” в Києві.
Слоссер також наголосив на необхідності врегулювання обігу медвиробів, які застосовуються у сфері пластичної хірургії:
“На ринку України представлено 200 філерів, але тільки менше половини з них зареєстровані належним чином. Як можна так працювати? Ми хочемо, щоб фахівці дотримувалися правил гри, але ці правила треба створити”.
Зі свого боку, заступник голови парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Оксана Дмитрієва наголосила на необхідності включення маніпуляцій реконструктивної та пластичної хірургії до переліку пакетів медпослуг у рамках Програми медичних гарантій (ПМГ), зокрема, онкологічних реконструктивних операцій у жінок після видалення молочних залоз.
“Потрібно, щоб НСЗУ оплачувало такі операції, що проводяться за медичними показаннями”, - сказала вона.
Президент Українського союзу естетичних пластичних хірургів USAPS Павло Денищук зазначив, що, зокрема, неврегульованість сфери пластичної хірургії призводить до того, що Україна втрачає можливості розвитку потенціалу медичного туризму і потоки пацієнтів.
“Більшість пацієнтів за пластичною хірургією направляються до Туреччини. І це прикро, адже можливості України в цьому сенсі дуже потужні. Якби нам держава сприяла в деяких юридичних моментах - ми б за лічені роки перенаправили ці потоки з Туреччини до нас”, - вважає він.
Свою думку висловив голова правління Ради експертів естетичної медицини України (UBAME) Єгор Колодченко. Він наголосив, що “поняття естетична медицина - не існує де-юре, але де-факто - це величезний ринок”:
“Це не тільки косметологія або пластична хірургія. Це багато спеціальностей, які визначають якість життя. Але ринок нерегульований, у нас відсутня естетика, як спеціальність взагалі. Навіть самі медики - пластичні хірурги - не можуть сказати, що у них є професія. Відсутні кваліфікаційні вимоги для виконання більшості маніпуляцій в естетичній медицині. Застаріле законодавство, відсутні протоколи процедур, немає реєстрів медичних виробів”.
Зауважимо, що згідно з даними UBAME, нині у сфері естетичної медицини в Україні працюють понад 80 тис. фахівців.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?