Авторизация

Електронні медичні картки: які можливості відкриваються перед лікарем та пацієнтом?

Електронні медичні картки: які можливості відкриваються перед лікарем та пацієнтом?
Нарешті паперові медичні картки залишаються в минулому. Тепер пацієнт зможе звернутися в будь-який лікувальний заклад, як це і передбачає другий етап медичної реформи, без медичної картки.
Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер. Він зазначив, що електронні медичні картки в багатьох регіонах України вже активовані та виконують свою функцію – все залежить від медичного закладу.
Якщо пацієнт записався до іншого фахівця в тому ж закладі або в іншому місті, карту нема потреби нести в руках. Вона буде завантажена в системі. Консультуючий лікар знайде в ній всю базову інформацію про хворого, який з’явився на зустріч. Це підвищить ймовірність даних і зменшить ймовірність постановки помилкового діагнозу. Лікарю не доведеться покладатися на пам’ять пацієнта – аналізи та дослідження будуть представлені в електронному вигляді в цій карті.
“Прискорювачем процесу цифровізації медицини став COVID-19: вся інформація про хворих пацієнтів вже зберігається в системі та ця інформація доступна практично скрізь, якщо вона потрібна”, – розповів заступник міністра Ярослав Кучер.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка