Авторизация

Розпочався Всесвітній місяць обізнаності про хворобу Альцгеймера

Розпочався Всесвітній місяць обізнаності про хворобу Альцгеймера
Вересень – це Всесвітній місяць обізнаності про хворобу Альцгеймера. Ця хвороба у ХХІ столітті набуває все більш масового поширення. На сьогодні, за даними ВООЗ, на неї страждає понад 50 мільйонів людей в усьому світі. Саме хвороба Альцгеймера – найбільш поширений різновид деменції, або старечого слабоумства.
Деменція – це хронічне прогресуюче нейродегенеративне захворювання, до основних симптомів якого належить поступова втрата пам’яті, погіршення розумових здібностей, втрата контролю над своєю поведінкою та, в кінцевому результаті, можливості самостійно забезпечувати собі нормальну життєдіяльність. Хворі на цю патологію потребують догляду і допомоги у здійсненні навіть простих, побутових функцій.
Хвороба Альцгеймера – це близько 60% випадків деменції. Компанію «World Alzheimer’s Month» було впроваджено у 2018 році і вирішено зробити щорічною. Саме у вересні слід ще раз згадати про людей, які стикнулися з проблемою деменції. А також про тягар хвороби для їхніх сімей. На жаль, на сьогодні хвороба Альцгеймера є невиліковною, за допомогою терапії можна лише сповільнити дегенеративні процеси в мозку.
Найчастіше хворобу Альцгеймера виявляють у пацієнтів після 65-ти років, проте наразі відзначається тенденція до «помолодшання» цієї патології. Бувають випадки цієї форми деменції навіть у 45-тирічних пацієнтів. Найбільш ефективними методами профілактики деменції є фізично активний спосіб життя та постійна розумова діяльність.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка