Авторизация

У вересні кількість тестів на COVID-19 в Україні буде складати близько 30 тисяч на добу – Степанов

У вересні кількість тестів на COVID-19 в Україні буде складати близько 30 тисяч на добу – Степанов
До 15 вересня поточного року число зроблених за добу ПЛР-тестів на визначення COVID-19 в Україні повинно збільшитися до близько 30 тисяч. Таку інформацію повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на селекторній нараді з керівниками обласних департаментів охорони здоров’я та обласних лабораторій.
Наразі потужності сертифікованих лабораторій України дають змогу збільшити добову кількість тестувань до 30 тисяч, повідомляє пан Степанов. На сьогодні найбільше ПЛР-тестів на COVID-19 проводиться у Києві, а також в Одеській та Львівській областях. Найменше – у Полтавській, Луганській та Миколаївській областях.
Реалізацію завдання зі збільшення кількості тестувань на COVID-19 Максим Степанов поклав на керівництво обласних департаментів охорони здоров’я та лабораторних центрів. Крім того, пан міністр вказав на необхідність усунути недоліки роботи гарячих ліній з приводу симптомів COVID-19 та подальших дій пацієнтів у разі наявності цих симптомів. Надходить інформація, що на сьогодні ці гарячі лінії працюють недостатньо ефективно.
Нагадаємо, кількість ПЛР-тестів на COVID-19 в Україні збільшується мало не щодня. Якщо на початку карантину у березні-квітні цього року їхня кількість вимірювалася сотнями, то зараз вже близько 20 тисяч тестів на добу проводиться в нашій країні.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка