Авторизация

Від депресії страждає понад 264 мільйони жителей нашей планеты у світі – ВООЗ

Від депресії страждає понад 264 мільйони жителей нашей планеты у світі – ВООЗ
Депресія – один з найбільш розповсюджених психічних розладів у світі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, від неї страждає понад 264 мільйонів осіб на землі. І це лише офіційні дані, адже багато хворих на депресію не звертається за медичною допомогою.
Лікарі наголошують – часто депресія супроводжується фізіологічними проявами і навіть больовими відчуттями. Тож до побічних ознак депресії можна віднести:
зниження больового порогу;
біль у спині, особливо під час виконання робочих чи учбових завдань;
головний біль, який виникає практично щодня (цей вид головного болю відчувається як пульсуюча напруга в області брів);
погіршення зору, проблеми з розрізненням чорно-білих зображень (все видається сірим, понурим, туманним);
біль у животі, дискомфорт, здуття;
проблеми з травленням: запор, діарея тощо.
Все це може вказувати, а може і не вказувати на депресію. Найчастіше ці симптоми якщо і є, то проявлятися будуть не поодиноко, а на фоні постійно пригніченого стану, апатії, дратівливості, відчуття втрати сенсу існування. Слід розуміти, що депресія – це важка хвороба, яка потребує грамотного та своєчасного лікування. Воно передбачає поєднання методів психотерапії та медикаментозного лікування.
Лікарі попереджають: не варто недооцінювати депресію. Краще вчасно звернутися за медичною допомогою, ніж довго страждати від депресії. Слід пам’ятати – нерідко цей психічний розлад призводить до виникнення суїцидальних настроїв. Тож своєчасна допомога хворому може реально врятувати йому життя.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка