Авторизация

За останні три місяці майже втричі збільшилася кількість пацієнтів, госпіталізованих з діагнозом «COVID-19» – Максим Степанов

За останні три місяці майже втричі збільшилася кількість пацієнтів, госпіталізованих з діагнозом «COVID-19» – Максим Степанов
Впродовж останніх трьох місяців, тобто з середини травня поточного року і до сьогоднішнього дня, в Україні госпіталізовано майже втричі більше пацієнтів з діагнозом «COVID-19», ніж це було у середньому за певний проміжок часу раніше. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час чергового прес-брифінгу 17 серпня 2020 року.
Пан Степанов наводить наступні дані: у середині травня 2020 року за тиждень в середньому з діагнозом «COVID-19» було госпіталізовано 749 пацієнтів по всій країні, станом на зараз цей показник сягає 1991 пацієнта. Максим Степанов нагадує – це хворі із середнім та важким перебігом хвороби, оскільки пацієнти з легкою формою COVID-19 лікуються вдома.
У МОЗ наголошують: ці дані є тривожними, оскільки уже зовсім скоро розпочнеться осінньо-зимовий період, а з ним – і спалахи грипу та інших респіраторних хвороб. Тож лікарні можуть не впоратися з подвійним навантаженням від традиційних ГРВІ та COVID-19. Тому вже зараз треба потурбуватися про обладнання медичних закладів необхідним обладнанням та наявність необхідної кількості ліжок для хворих.
Вкрай важливо забезпечити кисневу підтримку в лікарнях пацієнтам з COVID-19. Адже до стаціонару потрапляють саме пацієнти, які часто мають ураження легень та проблеми з диханням, спровоковані коронавірусною інфекцією.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?