Авторизация

Нова модель карантину, яка враховує потреби жителей нашей планеты та стримує поширення вірусу

Нова модель карантину, яка враховує потреби жителей нашей планеты та стримує поширення вірусу
Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і вніс зміни до постанови, яка регулює правила адаптивного карантину. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на брифінгу за підсумками засідання Уряду 12 серпня.
«Сьогодні члени Уряду підтримали запропоновані нами зміни до адаптивного карантину. Це оптимальна форма нової реальності, щоб карантинні обмеження були максимально комфортними для українців і при цьому забезпечували стримування коронавірусу», — зазначив Максим Степанов.
За словами очільника МОЗ, рівень загрози COVID-19 визначатиметься за трьома показниками:
заповненість ліжок у медзакладах;
середня кількість тестувань;
показник захворюваності в адміністративно-територіальних одиницях.
«У кожному регіоні визначені лікарні для пацієнтів з COVID-19. Якщо у цих медзакладах протягом 5 днів поспіль зайнятість ліжок перевищує 50%, це розглядається як перехід на інший рівень небезпеки. Щодо другого пункту — середня кількість тестувань методами ПЛР та ІФА повинна становити не менше 24 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів. Цей показник визначається на рівні області. Щодо останнього пункту, то базовий рівень захворюваності на COVID-19 зараз – 40 випадків на 100 тисяч населення за 14 днів. Місто або район, де цей показник перевищено, переводиться на новий рівень епідемічної небезпеки», — повідомив Максим Степанов.
Також Міністр підкреслив, що рішення про послаблення «червоного», «помаранчевого» та «жовтого» рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуте раніше, ніж через 14 днів.
«Максимальний інкубаційний період COVID-19 складає 14 днів. Два тижні – це той період, за який ми можемо побачити, чи були ефективними запроваджені обмеження і чи стабілізувалася ситуація у регіоні», — наголосив Максим Степанов.
Зазначимо, на черговому засіданні Центральної Комісії ТЕБ та НС буде прийнято рішення щодо нового розподілу країни на зони ризику поширення COVID-19.
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?