Авторизация

У ВООЗ окрестили очікувану вартість глобальної вакцинації від коронавірусної інфекції

У ВООЗ окрестили очікувану вартість глобальної вакцинації від коронавірусної інфекції
Для глобальної вакцинації проти нового коронавірусу COVID-19 потрібно понад $100 млрд. Такі гроші потрібні, щоб у всіх на планеті була можливість вакцинуватися.
Про це на брифінгу в понеділок заявив Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.
"В найближчі три місяці є вирішальне вікно можливостей для розширення масштабів роботи ACT-Accelerator (ініціатива "Прискорення доступу до засобів боротьби з COVID-19" - ред.) для досягнення глобального впливу.
Однак, щоб скористатися цим вікном, ми повинні істотно розширити спосіб фінансування ACT-Accelerator і зробити пріоритетним використання нових інструментів. Між нашими амбіціями щодо ACT-Accelerator і сумою виділених коштів існує величезний розрив. Хоча ми вдячні тим, хто робив свій внесок.", – сказав Гебреєсус.
"І це тільки частина необхідних глобальних інвестицій... Звучить, як сила-силенна грошей, і так воно і є. Але це мало в порівнянні з $10 трлн, які країни G20 вже вклали у боротьбу з наслідками пандемії", – додав глава ВООЗ.
Нагадаємо, що у вівторок, 11 серпня, в Україні виявили 1433 випадки коронавірусу. Загалом в країні від початку пандемії зафіксовано 84 548 випадків інфікування COVID-19. Померла 1970 людина, з яких 19 за останню добу.
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка