Авторизация

Для розробки Концепції розвитку електронної системи охорони здоров’я будуть залучатися міжнародні експерти

Для розробки Концепції розвитку електронної системи охорони здоров’я будуть залучатися міжнародні експерти
Міністерство охорони здоров’я України плідно працює над концепціями розвитку електронної системи охорони здоров’я, залучаючи до процесу як вітчизняних, так і іноземних фахівців.
Про це було повідомлено на щоденному брифінгу в середу 5 серпня заступником Міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярославом Кучером.
Єдина Концепція розвитку електронної системи охорони здоров’я визначає конкретний напрямок, за яким будуть рухатися всі учасники процесу. Документ визначатиме ті пріоритетні проекти, над якими МОЗ буде працювати спільно з іншими учасниками ринку.
Він повідомив, що планується створення робочої групи з підготовки документа. Окрім українських експертів, до підготовки Концепції також залучатимуться міжнародні фахівці. Зокрема налагоджуються контакти з такими країнами, як США, Канада, Швейцарія, Ізраїль, Естонія та Японія. Береться до уваги досвід цих країн, з метою використати його і в Україні.
Ярослав Кучер наголосив, що для МОЗ максимально важлива співпраця з медичними інформаційними системами, які є партнерами Міністерства у впровадженні цифрових технологій у медичній галузі. Наразі МОЗ та МІС домовилися про підписання договору про співпрацю, в якому будуть задекларовані спільні цінності та бачення розвитку ринку ІТ-послуг у медицині.
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?