Авторизация

НСЗУ надала звіт про кількість пацієнтів, які отримали медичну допомогу за пріоритетними послугами Програми медичних гарантій

НСЗУ надала звіт про кількість пацієнтів, які отримали медичну допомогу за пріоритетними послугами Програми медичних гарантій
Майже 158 тисяч пацієнтів в період з квітня по червень 2020 року одержали лікування або пройшли діагностику за пріоритетними послугами Програми медичних гарантій (ПМГ). Про це повідомляється на сайті Національної служби здоров'я України. За дані медичні послуги НСЗУ заплатила медустановам понад 1 мільярд 220 мільйонів гривень, повідомляє відомство.
До пріоритетних напрямів по ПМГ-2020 відноситься:
допомога при пологах;
неонатальна допомога новонародженим (доношеним і недоношеним);
лікування гострого мозкового інсульту;
лікування гострого інфаркту міокарда;
діагностика з метою раннього виявлення онкологічних патологій.
За інформацією НСЗУ, більше 700 тисяч українців щороку потребують лікування і діагностики за даними напрямками, які наразі знаходяться в пріоритеті у держави. НСЗУ висувала підвищені вимоги до медичних установ, які подавали заявки на підписання договорів, що дозволяють надавати зазначені пріоритетні медпослуги населенню України. Адже ці послуги є життєво важливими, тому вони повинні бути максимально ефективними і якісними. Для підписання договору з НСЗУ за цими напрямками лікарня повинна бути укомплектована необхідним обладнанням для діагностики та лікування пацієнтів, а також кваліфікованим персоналом.
За надані послуги зі списку пріоритетних НСЗУ платить медустановам за більш високим, ніж стандартний, тарифом. Крім того, тарифи на допомогу при інфаркті та інсульті з 1 липня поточного року суттєво збільшили.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка