Авторизация

У більшості випадків гепатит В стає хронічним захворюванням - Центр громадського здоров'я

У більшості випадків гепатит В стає хронічним захворюванням - Центр громадського здоров'я
Інфікування вірусним гепатитом В у 95% випадків призводить до розвитку хронічного захворювання. Також гепатит В - одна з поширених причин розвитку цирозу і раку печінки. Про це повідомляють в Центрі громадського здоров'я МОЗ.
Також експерти відзначають, що існують високі ризики передачі гепатиту В від інфікованої вагітної жінки до її дитині внутрішньоутробно. В результаті малюк народжується вже хворим на гепатит В. При цьому на сьогодні гепатит В є невиліковним захворюванням.
Лікарі відзначають - єдиний спосіб захистити себе і свою дитину від гепатиту В - вакцинація. В Україні імунізація від гепатиту В для дітей передбачена з 2002 року. Тому українці, народжені до 2002 року, швидше за все не мають захисту від цього захворювання у вигляді щеплення. Однак в Центрі громадського здоров'я відзначають: вакцинуватися від гепатиту В можна і в дорослому віці, але це щеплення держава не оплатить.
Повний цикл вакцинації від гепатиту В для дітей - це 3 щеплення протягом першого року життя дитини. Ці щеплення безкоштовні.
Експерти відзначають - вакцинація від гепатиту В в період пандемії COVID-19 абсолютно безпечна.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка