Авторизация

В межах програми «Доступні ліки» вже виписано понад 18 мільйонів електронних рецептів

В межах програми «Доступні ліки» вже виписано понад 18 мільйонів електронних рецептів
З 1 квітня 2019 року в рамках урядової програми реімбурсації «Доступні ліки» вже було виписано понад 18 мільйонів електронних рецептів на препарати. Саме з цього числа виписка паперових рецептів за програмою була заборонена. На сьогодні, за даними Міністерства охорони здоров'я, електронний рецепт щотижня отримує близько 8 тисяч нових пацієнтів.
Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що можливості для подальшого розширення «Доступних ліків» існують. Туди можна в майбутньому додати нові нозології і ліки, вважає пан Степанов. Нагадаємо, за програмою «Доступні ліки» препарати із встановленого переліку для лікування серцево-судинних патологій, бронхіальної астми і цукрового діабету другого типу можна отримати безкоштовно або з частковою доплатою. Для цього лікар виписує пацієнту електронний рецепт, з яким отримати ліки можна в аптеці, що є учасницею програми.
Зараз ведеться робота над поліпшенням технічних можливостей видачі електронних рецептів. На цю систему надходить багато скарг, оскільки вона часто гальмує і зависає. Максим Степанов доручив Національної служби здоров'я вирішити ситуацію, що склалася.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?