Авторизация

На розвиток трансплантології в Україні в 2020 році передбачено 112 мільйонів гривень - МОЗ

На розвиток трансплантології в Україні в 2020 році передбачено 112 мільйонів гривень - МОЗ
Сфера трансплантації органів в Україні є однією з найбільш пріоритетних для Міністерства охорони здоров'я. Про це під час прес-брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. У МОЗ створили цілий підрозділ для курування питань трансплантології. Всього на розвиток цієї сфери в Україні передбачено виділення 112 мільйонів гривень в поточному році, повідомляє пан Степанов.
Розвиток високотехнологічної медицини дуже важливий для нашої країни, вважають в Міністерстві охорони здоров'я. Максим Степанов говорить, що у міністерства є чіткий план і алгоритм дій щодо розвитку трансплантології в Україні. «Ми знаємо, куди рухатися, і розуміємо терміни», - сказав міністр.
Головна мета МОЗ в питаннях трансплантації органів - щоб усі українці, які потребують пересадки, могли отримати операцію в Україні, а не за кордоном. На сьогодні вже 19 медичних установ України мають право проводити операції з пересадки органів, 6 медустанов можуть проводити трансплантацію кісткового мозку.
Зараз галузь тільки почала розвиватися, але темпи розвитку оптимістичні. Необхідно працювати над пошуком донорів, розвивати систему центрів транспланто-координації, забезпечувати лікарні необхідним обладнанням, проводити навчання хірургів. Саме на це і передбачено 112 мільйонів гривень.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?