Авторизация

ВООЗ прогнозує масову вакцинацію проти COVID-19 на 2021 рік

ВООЗ прогнозує масову вакцинацію проти COVID-19 на 2021 рік
Масова загальносвітова вакцинація глобального масштабу проти коронавірусної інфекції COVID-19 прогнозується на 2021 рік. Про це повідомила заступниця глави Всесвітньої організації охорони здоров'я Сумія Свамінатан.
Масова компанія з вакцинації імовірно буде проведена в середині 2021 року. І хоча вакцини проти COVID-19 навіть ще не почали виробляти, в даний час проводиться багато клінічних досліджень їх перспективних зразків. Такі країни світу, як США, Великобританія, Китай, Росія вже тестують зразки вакцини на добровольцях серед людей. На виробництво вакцини проти COVID-19 в багатьох провідних країнах світу виділяють великі гроші, і перші результати клінічних випробувань винайдених препаратів обнадіюють. Наприклад, відомо, що вакцина, яку винайшли і протестували на людях вчені з британського Оксфордського університету, вже показала свою ефективність. Питання тепер в тому, наскільки тривалий імунітет вона може сформувати у людини.
За словами пані Свамінатан, на сьогодні в світі вже існує понад 20 вакцин-кандидатів проти COVID-19. Всі вони знаходяться на фінальних стадіях клінічних випробувань. Якщо з'ясується, що імунітет від них формується тривалий, можна буде швидко налагодити масове виробництво вакцин і провести глобальну кампанію з імунізації населення вже в середині 2021 року.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?