Авторизация

Вірусні інфекції не можна лікувати антибіотиками - Центр громадського здоров'я

Вірусні інфекції не можна лікувати антибіотиками - Центр громадського здоров'я
За даними, представленими на сторінці Центру громадського здоров'я МОЗ у Facebook, 64% людей помилково вважають, що лікувати грип і ГРВІ можна за допомогою антибіотиків. Однак експерти ще раз акцентують увагу громадськості на тому, що антибіотики лікують тільки бактеріальні, але аж ніяк не вірусні інфекції. А їх вживання без необхідності призводить до розвитку стійкості (резистентності) бактерій до лікування.
Лікарі попереджають: не займайтеся самолікуванням, а особливо - ніколи не призначайте собі самостійно антибіотики. Пам'ятайте: антибіотикотерапія неефективна при вірусних інфекціях, тому застосовувати ці препарати при грипі та ГРВІ не тільки безглуздо, але і шкідливо.
Якщо ви почали вживати антибіотики за призначенням лікаря, строго дотримуйтеся рекомендацій по їх дозуванню, періодичності та терміну прийому. Не можна переривати курс лікування антибіотиками, навіть якщо з'явилися видимі поліпшення стану хворого. Ні в якому разі не можна приймати антибіотики для профілактики.
Застосування антибіотиків при грипі та ГРВІ допускається лише тоді, коли до вірусної інфекції приєдналася бактеріальна. Але це може визначити тільки лікар після здачі пацієнтом відповідних аналізів.
Найкращий захист від вірусних інфекцій - профілактика. Слід зробити щеплення від вакцинокерованих інфекцій, а також дотримуватися соціальної дистанції, правил особистої гігієни. Регулярне миття рук - це набагато більш ефективний захист від вірусів, ніж прийом непотрібних і навіть шкідливих ліків.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка