Авторизация

У НСЗУ розповіли про принцип фінансування лікарень з пацієнтами з COVID-19

У НСЗУ розповіли про принцип фінансування лікарень з пацієнтами з COVID-19
У Національній службі здоров'я України дали роз'яснення щодо того, яким чином відбувається фінансування лікарень, в яких лікують пацієнтів з COVID-19. У відомстві зазначають, що перерахування коштів можна умовно розбити на 2 етапи: фінансування в перший місяць і в усі наступні місяці. Їх принципи відрізняються.
Отже, якщо медичний заклад підписав з НСЗУ договір на надання медичних послуг пацієнтам з коронавірусною інфекцією COVID-19, це означає, що він має бути готовим до прийняття таких хворих. Тому в перший місяць після підписання договору НСЗУ перераховує гроші лікарні авансом: на організацію готовності надавати допомогу пацієнтам, на укомплектованість необхідним обладнанням, зокрема й апаратами ШВЛ, на навчання та підготовку персоналу, на закупівлю ліків та витратних матеріалів.
Таке фінансування авансом проводиться НСЗУ лише 1 раз. У наступні місяці оплата лікарні проводиться вже за конкретні випадки лікування пацієнтів з COVID-19. Якщо пацієнтів з COVID-19 в медустанову так і не надійшло, гроші по пакету лікування цього захворювання від НСЗУ перераховуватися вже не будуть. Наприклад, за статистикою НСЗУ, 57 лікарень в Україні в травні не отримали фінансування за пакетом лікування COVID-19, тому що не мали хворих з даним захворюванням.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?