Авторизация

В рамках Програми медичних гарантій-2021 передбачається впровадження пакета «Мобільна психіатрична допомога»

В рамках Програми медичних гарантій-2021 передбачається впровадження пакета «Мобільна психіатрична допомога»
НСЗУ подала бюджетну декларацію на Програму медичних гарантій на 2021 рік. Одна з головних змін, яку передбачається впровадити з нового року, - це ще один пакет з надання медичних послуг психіатричного профілю. Йдеться про пакет «Мобільна психіатрична допомога».
У НСЗУ розповідають: після завершення гострого перебігу психічної хвороби пацієнти продовжують лікування амбулаторно, а не в умовах стаціонару. Контролювати хід їх лікування буде психіатр або сімейний лікар. Але іноді пацієнт потребує допомоги вдома. Її зможуть надавати спеціалізовані мультидисциплінарні мобільні бригади. До їх складу входитимуть лікар-психіатр, психолог, середній медичний працівник, соціальний працівник.
Йдеться про те, що пацієнтам з хронічними психічними розладами, які не несуть загрози суспільству, буде надаватися медична та соціальна допомога на дому.
Це новий для України вид послуг щодо збереження та підтримки психічного здоров'я. Для його широкого застосування повинен пройти час, вважають в НСЗУ. Але вже в 2021 році планують закласти хороший старт розвитку такого виду психіатричної допомоги в Україні.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?