Авторизация

У Києві провели операції з трансплантації органів


У Києві провели операції з трансплантації органів
Трансплантація органів в Україні продовжує успішно розвиватися. 15 липня 2020 року в столиці провели відразу 4 операції з трансплантації органів: пересадку серця, нирок і печінки.


Про операції, проведені в Києві, під час прес-брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. Серце пацієнтові трансплантували в Інституті серця, а нирки і печінку пацієнтам пересадили в Національному інституті хірургії та трансплантології імені Шалімова.



Донором органів став чоловік, який загинув в результаті ДТП. Проведені операції попередньо оцінюють як успішні. Тепер головне - грамотна реабілітація та післяопераційний догляд за пацієнтами. Також будуть спостерігати, чи приживуться органи. Але всі прогнози поки оптимістичні.



Нагадаємо, раніше використання органів від неродинних донорів було заборонено в Україні. Але після зміни законодавства в цьому питанні трансплантологія в нашій країні почала розвиватися. У МОЗ заявляють, що мають план щодо розвитку цієї галузі. Кінцева мета цього плану - вийти на рівень найрозвиненіших в питанні трансплантації органів європейських країн.
Автор: Ольга Купріянова

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка