Авторизация

У НСЗУ розповіли верховодила використання електронного направлення до лікаря

У НСЗУ розповіли верховодила використання електронного направлення до лікаря
Чи можна використовувати повторно електронне направлення до лікаря? Чи оплатить при цьому візит до лікаря Національна служба здоров'я? Чи буде це зроблено за рахунок Програми медичних гарантій? Відповіді на ці запитання дали в НСЗУ, повідомляє «Український медичний часопис».
Отже, в НСЗУ заявляють: по одному електронному направленню лікар вторинки може 2 і більше разів надавати медичні послуги пацієнту, якщо це робиться не за рахунок Програми медичних гарантій (ПМГ). За рахунок ПМГ можна повторно надати медичну послугу, посилаючись на одне електронне направлення, лише в тому випадку, якщо пацієнта консультує той же лікар, що і перший раз, і після першого візиту направлення закрите не було.
Інший лікар за рахунок ПМГ надати медичну послугу пацієнтові, посилаючись на направлення, по якому вже була проведена консультація його колегою, не може. Такий візит не буде оплачений НСЗУ.
Також в НСЗУ нагадують, що комунальні заклади охорони здоров'я мають право надавати пацієнтам платні послуги, які не входять до переліку Програми медичних гарантій. Оплата цих медичних послуг пацієнтом повинна здійснюватися офіційно, через платежі медустановам.
Без електронного направлення від лікаря первинки пацієнтів мають право приймати гінекологи, психіатри, наркологи, в екстрених випадках стоматологи, фтизіатри, а також лікарі, які спостерігають пацієнтів з хронічними захворюваннями. Крім того, направлення не потрібне для відвідування дитячого гінеколога і стоматолога.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка