Авторизация

Кількість щоденних тестувань на COVID-19 в Україні збільшиться вдвічі - МОЗ

Кількість щоденних тестувань на COVID-19 в Україні збільшиться вдвічі - МОЗ
До вересня 2020 року планується вдвічі збільшити кількість щоденних тестувань на COVID-19 для населення України. Про це на щоденному прес-брифінгу 17 липня 2020 року повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.
Домогтися такого значного збільшення кількості тестів можна буде за рахунок розширення потужностей вітчизняних лабораторій, яке проводиться вже зараз.
За інформацією від Максима Степанова, сьогодні в Україні щодоби проводиться 13-14 тисяч ПЛР-тестів на виявлення коронавірусної інфекції COVID-19. Для порівняння, на початку квітня цього року даний показник становив 200-250 тестів. За останні місяці значно покращилося оснащення вітчизняних лабораторій, що дозволяє проводити все більше і більше тестів.
Максим Степанов говорить, що до цього року остання закупівля обладнання для українських лабораторій державної форми власності була в 2009 році. Пандемія ж сприяла якісному оновленню обладнання лабораторій. Також лабораторії були забезпечені персоналом. На сьогодні лабораторії працюють без вихідних, щодня проводячи тести на виявлення COVID-19.
На важливості максимального збільшення кількості тестів на COVID-19 неодноразово наголошувала і Всесвітня організація охорони здоров'я. Вона рекомендувала урядам країн світу проводити кампанії по збільшенню числа протестованих людей.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка