Авторизация

Українських лікарень, які мають право проводити пересадку органів, стало більше - МОЗ

Українських лікарень, які мають право проводити пересадку органів, стало більше - МОЗ
Питання розвитку галузі трансплантології в нашій країні залишається одним з найактуальніших для усієї охорони здоров'я в цілому. Тому позитивним є той факт, що Уряд прийняв ініціативу МОЗ і додав до списку лікарень, які мають право проводити пересадку органів, ще 12 медзакладів. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов поінформував про це громадськість під час щоденного прес-брифінгу 16 липня 2020 року.
В 9-ти з цих 12-ти медичних установ будуть проводити трансплантацію органів, а в 3-х - кісткового мозку. Пан Степанов зазначив, що також вперше в Україні хочуть профінансувати на державному рівні алогенну пересадку кісткового мозку, тобто трансплантацію кісткового мозку від донора. Донорський матеріал передбачається отримувати з «Всесвітньої асоціації донорів кісткового мозку».
Міністр охорони здоров'я повідомив, що 15 липня 2020 року в нашій країні було успішно проведено 2 оперативних втручання з метою пересадки органів. В Інституті серця в Києві провели трансплантацію серця, а в Національному інституті хірургії та трансплантології імені Шалімова, також в Києві, - пересадку печінки і нирок.
Трансплантологія в Україні продовжує розвиватися, операцій з пересадки органів в нашій державі роблять все більше і більше. Кінцева мета МОЗ - робити всі необхідні українцям операції з пересадки органів в нашій країні, а не оплачувати їх вартість закордонним клінікам.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка